Regija

Neporaženi hrvatski MMA talent nakon dugo vremena ponovno u akciji!

Ivan Ćosić
 Screenshot (YouTube, ACA MMA)
Krajem mjeseca ćemo konačno u borbi ponovno vidjeti mladog hrvatskog borca iz srednje kategorije

Ivan Ćosić nastupit će po prvi puta nakon otprilike dvije godine, odnosno po prvi puta od listopada 2018. kada je u meču s Beknazarom Kainazarom svoj profesionalni 'score' podigao na 6-0.

Ćosić će, prema saznanjima Fight Sitea, pauzu prekinuti 31.10. na EMC 6 priredbi koja će se tog datuma održati u njemačkom Düsseldorfu.

Protivnik 22-godišnjeg hrvatskog borca iz UFD Gyma bit će Gruzijac Shota Gvasalia koji je tijekom karijere upisao 11 pobjeda, šest poraza i jedan 'no contest'. Riječ je o borcu kojeg je dio fanova s ovih prostora mogao nešto bolje upoznati tijekom 2018. godine u kojoj su ga pobjeđivali Duško Todorović i Uroš Jurišić.

Ćosić je, spomenimo, svoju profesionalnu karijeru započeo u prosincu 2015. godine. Trenutno je na stopostotnom učinku od šest pobjeda iz isto toliko nastupa, a samo je jednom prepustio sucima da odlučuju o ishodu njegovog meča. Dogodilo se to 2017. kada je jednoglasnom odlukom svladao Emanuelea Palombija. U preostalih pet mečeva četiri je puta slavio 'submissionom' i jednom tehničkim nokautom.

Podsjetimo i na to da istoga dana na ovoj priredbi Elite MMA Championshipa nastupa Stipe Brčić kojeg čeka najveći meč njegove dosadašnje karijere i okršaj s bivšim UFC borcem Bradom Katonom. Više o tom susretu možete pročitati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 18:50