Regija

Velika pobjeda Antuna Račića! 'Killer' nakon teškog uvoda preokrenuo meč i obranio naslov prvaka!

Antun Račić
 KSW
Hrvatski borac u poljskom je Lodzu stigao do jedne od najvažnijih pobjeda u karijeri

Antun Račić (25-8-1) u subotu je po prvi puta u svojoj karijeri obranio titulu KSW-ovog prvaka u bantam kategoriji.

Nije bilo lako, Bruno Augusto Dos Santos (9-2) na KSW 57 priredbi pokazao se kao vrlo opasan suparnik. Pogotovo u prve dvije runde tijekom kojih je opasno prijetio gušenjem s leđa.

Nisu stvari u tih prvih 10-ak minuta izgledale bajno za 'Killera', ali 30-godišnji Dubrovčanin u najtežim je trenucima pokazao smirenost, snalažljivost i veliko srce te se svaki puta uspješno izvukao iz opasne situacije.

Kako je borba odmicala, tako je Račić postajao sve aktivniji. Sve je lakše i češće dolazio do rušenja, malo po malo umarao Brazilca koji više nije mogao pratiti taj ritam, a uz veću kontrolu i pritisak u posljednje tri runde stigao je i do zasluženog preokreta.

Nakon punih 25 minuta borbe trebalo je još samo pričekati sudačku odluku, a ona je bila jednoglasna u korist hrvatskog borca.

Antun, podsjetimo, nije ni očekivao lagan meč, a to nam je i lijepo najavio uoči ovog nastupa kada je Dos Santosa nazvao "odličnim protivnikom". Govorio je Račić u intervjuu za Fight Site da ga "čeka zahtjevan meč", ali je isto tako isticao da vjeruje u svoje vještine, rad i disciplinu.

Velika pobjeda u Lodzu, 'Killeru' je bila 25. u profesionalnoj karijeri i već sedma u nizu.

Linker
26. travanj 2024 04:19