UFC

U UFC-ov Octagon vraća se čovjek koji je pobijedio CM Punka

CM Punk i Mike Jackson
 screenshot
Svoju treću priliku u UFC-ovom borilištu dobit će Mike 'The Truth' Jackson

Ako vam ime Mike Jackson zvuči pomalo poznato, ali ne možete se sjetiti od kuda, nije to ništa čudno. Ipak se radi o borcu koji je igrom slučaja dio UFC-a. Ali, isto tako o borcu koji će iduće godine odraditi svoj treći nastup u Octagonu, iako apsolutno ničime nije pokazao da takvu priliku zaslužuje. No, UFC je privatna kompanija i kao takvi donose odluke pa vjerujemo da za svaku imaju jako dobre razloge.

Mike Jackson borac je koji je 2016. godine doveden u UFC da bi bio borba za zagrijavanje Mickeyu Gallu, kojeg se pripremalo za borbu protiv Phila Brooksa, u borilačkom i sportskom svijetu poznatijeg kao CM Punk. Ovaj MMA novinar i rekreativni borac od Galla je poražen za 45 sekundi, a onda je u lipnju 2018. godine on ugovorio borbu protiv CM Punka. Bivšu kečersku zvijezdu je savladao sudačkom odlukom nakon tri runde, no nitko nije očekivao da bi mogao dobiti još jednu priliku, nakon što je poprilično razbjesnio Danu Whitea.

"Nisam zadovoljan s Michaelom Jacksonom. Izgledao je kao glupan. Dobiješ priliku boriti se protiv CM Punka i onda se glupiraš. U niti jednom trenutku nije pokušao završiti borbu. Izgledalo je kao da je u nekoliko situacija mogao završiti, ali nije ni probao. Ne znam kojim se poslom bavio prije nego što smo mu dali ovu priliku, ali mislim da se treba vratiti toj profesiji. Što se mene tiče on je 0-2. Ja sam pod dojmom da je on totalni je**ni idiot. Jedva sam čekao da ta borba završi i žao mi je što je nisam stavio na uvodni dio programa", rekao je tim putem White, dodavši kako se Jackson ne mora nadati novoj prilici u UFC-u.

No, odjednom se pojavila informacija kako će se Jackson ponovno u Octagonu boriti 20. siječnja na Fight Islandu, gdje će mu se suprotstaviti debitant Dean Barry. Riječ je o borcu iz irskog SBG tima koji je do sada upisao tri pobjede i jedan poraz. Sve tri dosadašnje pobjede ovaj kickboksač upisao je nokautom u prvoj rundi.

Zašto je UFC Jacksonu dao još jednu priliku, teško je zaključiti, posebno jer se radi o borcu izuzetno skromnih vještina i svaki kvalitetniji ozbiljan borac bi ga trebao savladati. Budući da je došao do UFC-a, Barry bi trebao biti jedan od tih i sigurno će biti veliki favorit.

Linker
25. travanj 2024 09:33