UFC

UFC-ov borac pred današnje vaganje: 'Od ponedjeljka nisam baš ništa pojeo'

Rogerio Bontorin
 screenshot
UFC-ov borac muha kategorije, Rogerio Bontorin, otkrio je kako se trenutno nalazi u procesu skidanja kilograma koji je doveo do toga da od ponedjeljka nije apsolutno ništa pojeo.

Prije nego je došao poziv za nastup u UFC-ovom Contender Seriesu, Rogerio Bontorin bio je borac bantam kategorije. No, prilika se pojavila u muha kategoriji, a on je odlučio pokušati skinuti svoje kilograme na 57.5. U tome je uspio, odradio je sjajnu borbu koja ga je dovela do UFC ugovora, a onda je u Octagonu još dva puta nastupio uz dvije pobjede. Čini se kako ovom 27-godišnjem Brazilcu sve ide po planu, no daleko od toga da mu je lako.

"U ovoj sam kategoriji jer se tu otvorilo mjesto. Za sada uspijevam zadovoljiti kilograme i dok je tako ću ostati tu. Sve ovisi o mom tijelu, posebno jer se još uvijek privikavam na ovu kategoriju. Tek tri puta sam se borio u njoj, a za sada izgleda sve u redu", rekao je Bontorin za MMA Fighting da bi onda ipak otkrio kako prolazi kroz izuzetno težak proces da bi se spustio na potrebnu težinu:

"Ne mogu ništa jesti tijekom tjedna borbe. Ne jedem baš ništa. Nisam ništa pojeo od ponedjeljka."

Ovom posljednjom izjavom Bontorin je itekako šokirao. Osim toga, u srijedu poslijepodne, kad je spomenuti razgovor obavljen, otkrio je kako mu je tog trenutka preostalo još gotovo šest kilograma za skinuti do vaganja koje je danas na rasporedu. Otkrio je kako i dalje tijekom tjedna trenira dva puta dnevno te da će razmišljati o povratku u bantam kad više ne bude mogao podnositi ovakav proces. Posljednju dozu viška kilograma namjeravao je skinuti putem saune.

Njegov protivnik Ray Borg borac je poznat po problemima s viškom kilograma. Kao borac muha kategorije dva puta došao je pretežak na vaganje, dok je posljednje dvije borbe odradio u bantamu. I tamo mu se čak jednom dogodilo da je došao na vagu s viškom, a unatoč svemu tome mu je UFC dozvolio povratak u muha kategoriju. Bit će zanimljivo danas popratiti hoće li obojica zadovoljiti potrebnih 57.5 kilograma.

Linker
02. svibanj 2024 20:01