UFC

Adesanya progovorio o misterioznom problemu: 'Ne uzimam steroide, ovo u meni raste već osam tjedana!'

Israel Adesanya
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Nisam htio pričati o tome jer nisam znao o čemu se točno radi, napravio sam testove i čekam rezultate"

Israel Adesanya punio je naslovnice nakon završetka prošlog vikenda održane UFC 253 priredbe. Razloga je bilo nekoliko. Jedan je njegova dominacija u meču s Paulom Costom, drugi ponašanje nakon prekida borbe, a među zanimljivije teme mogli bismo ubrojati i jedan detalj koji su mnogi primijetili, a to je neobičan izgled njegovog desnog prsnog mišića.

Ovo posljednje bilo je i tema na press konferenciji nakon meča u kojem je po drugi puta obranio svoju titulu u srednjoj kategoriji, no aktualni prvak tada je izbjegao davanje nekog konkretnog odgovora.

To je potom izazvalo razne špekulacije pa su tako neki donijeli zaključak da se radi o ozljedi, a bilo je i onih koji su optužili Israela da koristi steroide.

"Ne, nisam (uzimao steroide). Nisam jedan od onih ljudi kojma treba štaka, a kad vam je oduzmu, onda se osjećate slabo i neadekvatno. Vidite i sami kada je USADA došla kako su se mnoga tijela promijenila i kako se mnogi nisu osjećali dovoljno dobro bez svojih čarobnih suplemenata. Ali ja nisam jedan od njih", komentirao je prvak u razgovoru s ESPN-om pa nešto kasnije dodao:

"S ovakvom izvedbom i ja bih mislio da sam na steroidima. Njima je potrebno neko opravdanje. 'Nije moguće da je to samo on, mora biti nešto drugo.'"

Adesanya je ovoga puta ipak otišao korak dalje, priznao da nešto nije u redu, a otkrio je kako je i bio na vađenju krvi te magnetskoj rezonanci.

"Nisam htio pričati o tome jer nisam znao o čemu se točno radi. To je u meni i raste posljednjih osam tjedana. Čak mi je i djevojka rekla da posjetim doktora, ali sam htio prvo odraditi ovu borbu. Ne znam o čemu se radi, ali sam pročitao da se (ginekomastija) pojavljuje na obje grudi, a kod mene je slučaj na samo jednoj. Nikad nisam bio netko tko je dijagnozu radio preko Googlea pa nisam ni sada htio početi. Napravio sam testove i čekam rezultate", zaključio je Adesanya privremeno ovu priču.

Linker
19. travanj 2024 03:12