UFC

Borg se ispričao protivniku na neprofesionalizmu i osvrnuo se na najavljeni prekid karijere: 'Nemam ispriku!'

Ray Borg
 Screenshot (Instagram)
Bivši UFC izazvač Ray Borg je ponovno pao na službenoj vagi, unatoč najavi da će se ostaviti zauvijek profesionalnog sporta, ukoliko mu se to ponovno dogodi. I dogodilo se, no Borg dan prije ulaska u Octagon ne razmišlja o mirovini, kako je izjavio u obraćanju fanovima na društvenim mrežama.

Borg je ususret sutrašnjeg Fight Night eventa na današnjoj službenoj vagi bio oko 1 kilogram pretežak u odnosu na maksimalnu masu koja se tolerira za muha kategoriju. Niti nakon sat vremena, koliko mu je Komisija dodatno dala na raspolaganje, nije uspio spustiti se ispod crte što je značilo i opraštanje od 30 posto honorara nakon sutrašnjeg dvoboja protiv Rogerija Bontorina. Nasreću, meč će se ipak dogoditi, a Borg nije bez veze odrađivao pripremni kamp.

"Volio bih da imam ispriku, ali nemam. Moj tim zna da je ovo bio moj najdiscipliniraniji kamp do sada. Težina je bila odlična čitav tjedan. Ostao sam u kontaktu s ekipom iz UFC-ovog Performance Instituta i slijedio sam njihove protokole", započeo je Borg čiji je pad prilično odijeknuo u borilačkim medijima s obzirom na najavu o prekidu karijere koju je dao prošlog ožujka nakon trećeg pada. Ovo mu je sada četvrti od kada je dio elitne MMA promocije.

"Što sam više skidao kile, to su oni sporije odlazili. Odlučili smo prekinuti skidanje i prihvatiti dodatan sat koji su nam dali kako bi vidjeli što će se dogoditi. Tražili smo još dodatnog vremena i imali smo najbolje namjere na svijetu, ali nažalost dozvoljeno nam je bilo samo jedan sat."

Na njegovu sreću Komisija mu je dopustila nastup, ali je neizvjesno što će se dogoditi nakon meča u Rio Ranchu.

"Bio sam prepun samopouzdanja i vjerovao sam da ću zadovoljiti vagu. Čak sam rekao da ću se umiroviti, ako se pad ponovi. Ali trenutačno ne razmišljam o tome. Sutra ću pružiti odličan nastup za sve moje sugrađane. Hvala mom timu koji mi je pomagao, kao i menadžeru. Isprike protivniku na ovom neprofesionalnom ponašanju, nadam se da ćemo sutra pružiti odličan meč", zaključio je Borg na svom Instagramu.

Podsjetimo kako je Borg pao vagu i u dvoboju u bantam kategoriji koji se dogodio prošlog ožujka, a u kojem je poražen od Chaseyja Kenneyja. Neovisno o tome se odlučio vratiti u muha kategoriju, a UFC mu je to dopustio. Upravo zato i na njima leži dio odgovornosti za ovu situaciju.

Također je ranije još dva puta pao vagu dok se natjecao u muhi što je dovelo do nesvakidašnjeg epiloga. Nakon trećeg pada je izdao priopćenje za medije u kojem tvrdi da će se zauvijek povući iz profesionalnog sporta, ukoliko još jednom padne na službenoj vagi. Bit će stoga vrlo zanimljivo pratiti što će se događati nakon meča protiv Bontorina. Ali i kako će UFC reagirati na njegov opetovani neprofesionalizam.

View this post on Instagram

Wish I had an excuse but I don’t, my camp knows that this is the most disciplined I have ever been during camp, weight was good all camp and all week. I stayed in contact with the crew at the UFC PI all week and followed all their protocols. The more we started cutting the less that started to come off, we were dedicated to making the weight and took the extra hour they gave us and did what we could with it. We asked for more time with all the intentions in the world to make the weight but unfortunately they only allowed us an hour. We still have a fight to win tomorrow and all my focus is on that, I was so confident in my ability to make weight that I even vowed to retire if I missed weight again, which is a subject that currently is not on my mind at the moment . I will put on a good show for my home town tomorrow night, thank you to my team for all the help along with my manager and the rest of my crew that was apart of this camp. Sorry to my opponent and his Team for the unprofessionalism and hope to put on a good show tomorrow.

A post shared by Ray Borg (@tazmexufc) on

Linker
20. travanj 2024 08:40