UFC

'Cowboy' u strahu od otkaza: 'Ovog vikenda nemam pravo na pogrešku'

Donald Cerrone i Alex Oliveira
 screenshot/Youtube
Ovog vikenda jedan od svojih ključnih nastupa u karijeri upisat će Alex 'Cowboy' Oliveira. UFC-ov brazilski veteran trenutno se nalazi u nizu od tri poraza i protiv Maxa Griffina pobjeda mu je imperativ.

32-godišnji UFC-ov brazilski veteran Alex Oliveira (19-8-1, 9-6 UFC) ovog će vikenda otvoriti glavni program velikog UFC 248 eventa borbom protiv Maxa Griffina. Tu borbu prihvatio je "Brazilski Kauboj" u dosta teškoj situaciji, s nizom od tri poraza. I svjestan je kako mu svi raniji rezultati i zasluge vjerojatno neće biti dovoljni da ostane UFC poraz ako mu se dogodi i četvrto posrtanje.

"Ova borba mi znači sve. Ako napravim pogrešku, vani sam. Ne smijem si to dozvoliti. Fokusiran sam u potpunosti na borbu. Znam kako je UFC svjestan koliki je moj potencijal i dokazat ću da još uvijek mogu napredovati. Pružit ću show, radit ću ono što prošle godine nisam", rekao je u razgovoru za Combate, pred borbu s uvijek neugodnim Griffinom za kojeg kaže:

"On je eksplozivan borac, ulazi u tebe, ali se isto tako i puno otvara. Proučio sam njegove rupe, kao što je uostalom on proučio moje. Najavio je da će iskoristiti svoju prednost u kondiciji, no vidjet ćemo. Bolje mu je da da sve od sebe, jer ja sigurno hoću."

Oliveira je svojevremeno bio unutar sjajnog niza, a kao UFC borac uspio je doći i do šest bonusa. Posebno se dobro pamte njegove borbe protiv Yancyja Medeirosa i Mikea Perrya, koje su po mnogima bile i među kandidatima za najbolju borbu 2017. i 2019. godine. No, takvi podaci teško dolaze u prvi plan ako imaš četiri poraza u nizu. On si to ne namjerava dozvoliti.

Linker
25. travanj 2024 12:50