UFC

Dana White: 'Conor McGregor je u mirovini, ove godine se sigurno neće boriti'

Conor McGregor i Dana White
 screenshot/YouTube
Predsjednik UFC-a, Dana White, pokušao je zaključiti temu eventualne borbe Conora McGregora u 2020.

Čini se kako Dana White više nema namjeru spominjati Conora McGregora, barem do kraja ove godine. Tako je barem zvučao u intervjuu za Barstool Sports, kad se pojavilo nezaobilazno pitanja o planovima popularnog Irca. Naime, Conor je imao ambiciju ove godine nastupiti tri ili četiri puta, a tako je razmišljao i nakon prve borbe u 2020. godini, kad je u siječnju savladao Donalda Cerronea. Bio je tu plan dolaska do titule lake kategorije i BMF titule, ali sve okolnosti dovele su na kraju do toga da se u lipnju, nakon emitiranja UFC 250 priredbe, umirovio.

Tu njegovu mirovinu Dana White je shvatio ozbiljno, no ipak ne i kao nešto konačno. Spominjao je već kako je Conor sam svoj gazda i da će se sigurno vratiti ako vidi dobru priliku, ali je isto tako dodao da bi teško sebi oprostio organizirati Conorovu borbu bez fanova u dvorani. Prema tome, čini se da od Conorove borbe neće biti ništa sve dok se globalna situacija ne vrati u normalu.

"Conor McGregor je u mirovini i Conor se neće boriti. Nemam planova za njega. Trenutno sam u našoj ratnoj sobi i ovo što vidite iza mene je kalendar. On je popunen do 7. studenog i Conor McGregor nije niti u jednoj od tih borbi", rekao je White, da bi objasnio spomenutu mirovinu:

"Ove godine on je u mirovini. 2020. godine se sigurno neće boriti. Ne kažem da se neće boriti u 2021., no za ovu godinu nemamo planove s njim. Conor McGregor je umirovljeni borac."

Conor se konstantno poigrava s medijima putem Twittera i objava za koje rijetko tko može biti u potpunosti siguran koje im je značenje. Tako je prije nekoliko dana postavio objavu u kojoj je napisao "pristajem", što su mnogi shvatili kao prihvaćanje izazova od strane Khamzata Chimaeva. No, već idući dan napisao je to isto na filipinskom jeziku, što bi aludiralo na želju da odradi boksački meč protiv Mannyja Pacquiaoa.

"Konstantno dobivam pitanja o umirovljenom borcu. A Conor se zapravo igra s vama svima kao s lutkama na konopcu. Postavio je jednu objavu u kojoj je napisao da pristaje i to nakon što je Kamzat Chimaev prozvao njega i još dva borca. Ja ne obraćam pažnju na nikakve izjave nekoga tko se ne bori niti ima namjeru. On je trenutno u mirovini. Vjerujem li da će tamo ostati? Mislim kako većina nas ne vjeruje u tu", rekao je White, da bi se kratko osvrnuo na boks meč protiv Filipinca:

"Manny Pacquiao? O kakvim to vi glupostima pričate?"

White se nada da će ga prestati ispitivati o Conoru, barem dok on sam ne odluči kako je vrijeme za povratak. Do tada si Irac, kao što to već godinama vrlo uspješno radi, može sam nastaviti voditi marketing. Njemu već odavno UFC-ova medijska platforma više nije potrebna.

Linker
23. travanj 2024 19:46