UFC

Holloway poručio Cormieru: 'Brate, vrijeme je za kraj! Nemaš više što dokazivati!'

Max Holloway i Daniel Cormier
 Instagram
Mnogi UFC borci su poslali riječi potpore sada već bivšem UFC prvaku Danielu Cormieru nakon za njega vrlo bolnog poraza od Stipe Miočića na UFC-u 241. DC je susprezao suze već u intervjuu s Joeom Roganom u samom Octagonu govoreći o svojoj budućnosti, no kasnije se stoički pojavio na press konferenciji čestitavši pritom Stipi na sjajno odrađenom poslu. I dalje ne zna hoće li se nastaviti boriti ili ne, a odluku će donijeti u krugu svoje obitelji.

Jedan od onih koji su javno izrazili podršku Cormieru i poručili mu "kako nema više ništa za dokazivanje", jest i prvak iz perolake divizije Max Holloway. On i Cormier su vrlo dobri prijatelji već godinama pa ne čudi ovako iskrena poruka koju je odaslao na Cormierovu adresu putem Instagrama. Holloway mu poručuje da je vrijeme za konačnu mirovinu.

"Ne mogu se više niti sjetiti kako je DC ušao u moj život. On je kao dijete koje sjedi s tobom za ručkom i puno priča samo kako bi mogao pojesti malo tvoje hrane. Stigli smo do ovog trenutka veliki brate i veliki brate Khabibu Nurmagomedovu, kapetanu AKA-ja i treneru u Gilroy High školi", započeo je "Blessed" te je nastavio:

"Ostavština se ne temelji na pojasevima koje si uzeo sa sobom iz sporta, ona se mjeri po onome što si ostavio iza sebe. Mnogi od nas ganjamo neke stvari koje želimo. Ne znam što će DC sa svojom obitelji odlučiti. Ali znam da nema više ništa za dokazati, a i da ima, mi smo svi tu da bi to dokazali za njega. A kada i mi završimo, bit će tu nove djece iz Gilroya koja će preuzeti naš sport. A i ona će dokazivati nešto što je već dokazano. A to je da je DC i dalje i uvijek će biti P4P najopakiji čovjek na planeti. Bruce Buffer nije potreban tu da bi to najavio i odradio svoj posao, ali mi trebamo tebe da odradiš naš. Odmori se i vrati se za stol nešto pojesti moj veliki brate. Volim te."

Stav predsjednika UFC-a Dane Whitea je potpuno suprotan i on smatra da bi se Cormier trebao nastaviti boriti unatoč gubitku titule i činjenici da je ušao u 5. desetljeće života. Na press konferenciji poslije UFC-a 241 je ponovio kako za njega još uvijek ima nekoliko sjajnih mečeva koji bi izazvali velik interes. Jedan od tih je zasigurno i treći obračun protiv Miočića, ali i treći meč protiv Jona Jonesa u poluteškoj kategoriji. Cormier će u konačnici samo donijeti odluku od odlasku u mirovinu ili o onastavku karijere...

View this post on Instagram

I can't even remember how DC entered my life. He's like the kid who sits at your lunch table and talks to you just so he can eat some of your food. Now here we are... my big brother. Big brother to Khabib. Captain to AKA. Coach at Gilroy High. Legacy isn't about the belts you take from the sport. It's about what you leave behind. So many of us out here chasing things for ourselves and DC been out here chasing the next lunch tables, finding the next generation he can pay it forward to. I don't know what DC's family will decide to do. But I know he has nothing left to prove, and even if he did we'll all still be here proving it for him every day. And when we're done, it'll be some kids from Gilroy taking our spots, still proving what doesn't have to be proven any more. That DC is still and will always be the number one pound for pound daddest man on the planet. Bruce Buffer don't need you in there to do his job. But I need you to do mine. Rest up and get back to my lunch table big brother. I love you

A post shared by Max Holloway (@blessedmma) on

Linker
21. travanj 2024 05:06