UFC

Jon Jones: Stipe Miočić je najbolji teškaš svih vremena!

Stipe Miočić
Jedan od prvih ljudi koji su komentirali pobjedu Stipe Miočića nad Danielom Cormierom na UFC 241 priredbi i povratak američko- hrvatskog borca na tron teške kategorije bio je Jon Jones. UFC-ov prvak poluteške kategorije nazvao je Miočića najbolim teškašem svih vremena.

Miočić se u Anaheimu osvetio za poraz iz lanjskog srpnja kada mu je Cormier preoteo titulu prvaka. Nakon što je u revanšu izgubio prve tri runde "Vatrogasac" je serijom udaraca u tijelo preokrenuo tijek borbe i završio Cormera tehničkim nokautom u četvrtoj rundi postavši tako još jednom UFC prvak teške kategorije.

Cormeirov najveći rival i jedini čovjek koji ga je porazio prije Miočića, Jones, na Twitteru je odao najveće priznanje novom- starom prvaku.

"Stipe Miočić je najbolji teškaš svih vremena. Nemam što drugo za reći", napisao je Jones.

Cormier je do sada bio rangiran kao najbolji borac neovisno o kategoriji na službenoj P4P ljestvici UFC-a. Jones, koji je nekada držao tu titulu i trenutno rangiran na drugom mjestu, smatra da je vrijeme da se on vrati na čelo ljestvice.

"Sada konačno možemo prestati igrati igre s tim rangiranjem na P4P ljestvici", napisao je Jones u drugoj objavi i zatiim dodao kako je UFC 241 bio najbolji event ove godine do sada.

Sad kada je Miočić vratio pojas, bit će zanimljivo vidjeti hoće li UFC dogovoriti veliki "superfight" između njega i Jonesa u teškoj kategoriji. Jones je prije već izjavio da je spreman popeti se u tešku i izazvati Miočića ako mu promocija to dovoljno plati. No isto tako je Jones u prošlosti pokazivao veliko poštovanje prema Miočiću i zna da bi borba protiv najtrofejnijeg teškaša u povijesti bila veliki rizik za njegovu ostavštinu u sportu.

Linker
22. travanj 2024 07:17