UFC

Michael Johnson i Bobby Green ugovorili borbe na priredbi 13. svibnja

Michael Johnson i Bobby Green
 screenshot/YouTube
Tri borbe u UFC-ovoj lakoj kategoriji dodane su programu UFC Fight Nighta 175, koji će se održati 13. svibnja. Michael Johnson borit će se protiv Thiaga Moisesa, Bobby Green protiv Omara Moralesa, a posebna poslastica trebala bi biti borba Drewa Dobera i Alexandera Hernandeza.

Vrlo zanimljiva i poznata imena odlučila su obogatiti program jedne od prvih UFC priredbi koje će se dogoditi nakon povratka na scenu. Tri borbe lake kategorije jučer su objavljene, a svaka nudi jednu posebnu dozu uzbuđenja.

Michael Johnson (19-15, 11-11 UFC) tražit će povratak u formu kroz borbu protiv Thiaga Moisesa (12-4, 1-2 UFC). Nekada jedan od najopasnijih boraca lake kategorije je trenutno daleko od pravih izdanja, sa samo dvije pobjede u posljednjih sedam nastupa. Nije mu pomogla niti promjena kategorije, ali niti povratak u laku. Ipak, sad protiv sebe ima protivnika po mjeri kojeg jednostavno mora savladati ako svoju budućnost i dalje vidi u UFC-u. Moises je mjesto u UFC-u našao preko brazilskog izdanja "Contender Series" showa, no do sada nije impresionirao. Slavio je jednom u tri borbe, a sve tri otišle su do sudačke odluke.

Svoju formu već duže vremena traži i 33-godišnji Bobby Green (24-10-1, 5-5-1 UFC). Borac je to koji je došavši iz Strikeforcea naredao nekoliko impresivnih nastupa i doveo se na rub napada na titulu, no onda je doživio neočekivan pad. Čak se jednom i umirovio, da bi se onda ipak vratio. U posljednjih sedam borbi je na vrlo lošem 1-1-5-1 omjeru, no mora se priznati da je bio i žrtvom nekih čudnih sudačkih odluka. Njegov protivnik je Omar Morales (9-0, 1-0 UFC), 34-godišnji borac iz Venezuele koji je do sada odradio jedan UFC nastup. Nije ostavio neki poseban dojam, ali bio je dovoljno dobar za savladati Donga Hyuna Ma.

Iako su Johnson i Green u prvom planu kao jača imena, ipak bi treća borba trebala fanovima biti najzanimljivija jer će se u njoj susresti borci čiji bi najbolji dani tek trebali doći. Drew Dober (22-9, 8-5 UFC) trenutno se nalazi u najboljoj formi karijere, s pet pobjeda u posljednjih šest nastupa. Posebno impresivan bio je onaj posljednji, kad je nokautirao Nasrata Haqparasta, borca oko kojeg se počeo graditi poveći hype. Sad ga u lovu na Top 15 čeka borba protiv Alexandera Hernandeza (11-2, 3-1 UFC). Ovaj 27-godišnjak imao je impresivan start u UFC-u te je čak instantno završio u Top 15. Od tamo ga je eliminirao Donald Cerrone, savladavši ga početkom prošle godine. Hernandez se nakon toga vratio pobjedom sudačkom odlukom nad Franciscom Trinaldom, u borbi iza koje je ostalo puno repova. Najbolji način za natjerati fanove da na to zaborave bila bi pobjeda nad ozbiljnim protivnikom kakav je Dober.

Program priredbe koja će se održati 13. svibnja sve je kompletniji. Predvode ga Anthony Smith i Glover Teixera, a tu su i zanimljive borbe poput Raya Borga protiv Rickyja Simona, Bena Rothwella protiv Ovincea St. Preuxa te Andreija Arlovskog protiv Philipea Linsa.

Linker
25. travanj 2024 13:15