UFC

Ngannou nakon još jednog fascinantnog nokauta: 'Frustrira me situacija, trebao sam se boriti za titulu!'

Rozenstruk vs. Ngannou
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Francis Ngannou nastavio je svoj impresivni niz još jednim nokautom. Jairzinha Rozenstruika završio je za 20 sekundi, nakon čega je izrazio svoju frustraciju time što se ovim putem nije borio za titulu.

Jairzinho Rozenstruik bio je vrlo glasan u najavama svoje borbe protiv Francisa Ngannoua, no na kraju je poklekao već nakon što je Kamurunac odradio prvu seriju. Lijevi kroše sjeo je na bradu, a lijevi aperkat je samo potvrdio ono što je već prvi udarac odradio. Tako je neslavno prošla borba koju je Surinamac zapravo sam tražio, a UFC mu je ispunio želju. Ngannou nije bio glasan prije borbe, njegova je prognoza bila jasna te se upravo to što je najavio i dogodilo.

"Čim sam vidio da me je prozvao, znao sam da ne zna što čini. On ima puno potencijala, no mora ići korak po korak, nije bio spreman na ovo", rekao je Ngannou, nastavivši:

"Moj trener i ja smo 15 tjedana radili na kombinacijama za ovu borbu i imao sam posloženo sve što trebam napraviti u ovoj borbi. Ova pobjeda je timski rad."

Četvrta nokaut pobjeda u nizu, a fascinantno zvuči podatak da je za sve njih u borbi ukupno proveo tek dvije minute i 42 sekunde. Niz vrijedan napada na titulu koji kako stvari stoje još neko vrijeme neće dobiti, jer se čeka treća borba Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

"Frustrira me situacija u ovoj diviziji. Očekivao sam da ću se boriti za titulu, no to se nije dogodilo. Tražili smo da ova borba bude za privremenu titulu, no to nisu htjeli napraviti. Da budem iskren, ne znam gdje je divizija u ovom trenutku. Na meni je ići borbu po borbu do kraja mog ugovora", iznio je svoje razočaranje situacijom.

On se, kao i fanovi, može samo nadati da će se situacija rasplesti što prije i da će onda dobiti svoj zasluženi napad na titulu. Nadamo se protiv Stipe Miočića, njihova druga borba trebala bi donijeti još više uzbuđenja nego prva, u kojoj je Miočić nevjerojatno pametno odradio posao i slavio sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Linker
14. travanj 2024 08:41