UFC

Paige VanZant se vraća borbom protiv Brazilke koja je ugasila 'MacKenzie hype'

Paige VanZant i Amanda Ribas
 Instagram
Paige VanZant napokon je dočekala borbu kojom će do kraja odraditi svoj trenutno važeći UFC ugovor. Najpopularnija borkinja svijeta će u ožujku iduće godine otputovati u Brazil na sudar s Amandom Ribas, borkinjom koja je u svojoj posljednjoj borbi već savladala jednu vrlo popularnu članicu UFC-a, MacKenzie Dern.

Nakon što je proteklih nekoliko tjedana provela u prozivanju gotovo svih borkinja UFC-ove slamka i muha kategorije (izuzev Maycee Barber), Paige VanZant napokon je ugovorila nastup kojim će do kraja odraditi svoj trenutni UFC ugovor, što joj je zapravo sada glavni cilj. 14. ožujka otputovat će u Brazil na Fight Night gdje bi se trebala boriti protiv velike domaće uzdanice, Amande Ribas.

Ribas (8-1, 2-0 UFC) je 26-godišnja borkinja čiji je UFC put vrlo zanimljiv. Naime, potpisala je za promociju prije više od dvije godine, no onda je uslijedio doping pad i dvogodišnja suspenzija. Nakon što je odradila gotovo 23 mjeseca iste, USADA je izašla s novim dokazima prema kojima Ribas nije odgovorna i suspenzija joj je istog trenutka ukinuta, a pravno se vodi kao da je nikada nije niti bilo. Trenutna situacija je takva da se ne zna je li Ribas tužila spomenutu agencijau koja joj je tako nepravedno oduzela gotovo dvije godine karijere. No, vratila se na pravi način. Prvo je prekidom savladala Emily Whitmire, a onda je prošlog mjeseca došla do pobjede karijere. Savladala je MacKenzie Dern, tako bivšoj grappling superzvijezdi nanijevši prvi poraz u MMA karijeri. Sebi je time osigurala kvalitetnu promociju. Kako u UFC-u, što se vidi po ugovaranju borbe protiv VanZant, tako i među fanovima. Na Instagramu je već došla do hvale vrijednih 300 tisuća pratitelja.

Što se tiče godinu dana mlađe VanZant (8-4, 5-3 UFC), njoj po Instagramu niti jedna trenutno aktivna borkinja ne može parirati. Tamo je prati 2.3 milijuna ljudi. Što se tiče MMA karijere, u posljednje vrijeme obilježile su je većinom ozljede. Tako 2017. godine uopće nije nastupila, 2018. je početkom godine doživjela poraz od Jessice Rose Clark, dok je početkom ove odradila borbu u kojoj je savladala Rachael Ostovich. Nakon nove operacije ruke je ustvrdila kako je sad napokon zdrava. No, nije sigurna hoće li nastaviti karijeru u UFC-u. Rekla je da nije zadovoljna primanjima u najvećoj svjetskoj MMA promociji te nakon što odradi ugovor želi vidjeti što može ponuditi otvoreno tržište. Vjeruje se kako je to prije svega zbog sponzora, za koje je pravi magnet, a zbog ugovora s Reebokom, na putu prema UFC-ovom Octagonu te u njemu ne smije na sebi imati niti jedan drugi brand. Nakon što odradi borbu protiv Ribas morat će prvo proćii tri mjeseca tijekom kojih UFC ima ekskluzivno pravo na pregovore, osim ako joj promocija sama ne da "slobodne ruke". Bit će zanimljivo vidjeti kako će se cijela situacija odviti.

Linker
24. travanj 2024 17:16