UFC

Počelo je! Colby Covington izvrijeđao svog 'najboljeg prijatelja' Jorgea Masvidala

Colby Covington i Jorge Masvidal
S obzirom da su obojica u samom vrhu UFC-ove velter kategorije, bilo je samo pitanje vremena kada će se dva jako dobra prijatelja Colby Covington i Jorge Masvidal okrenuti jedan protiv drugog. Covington je u petak ispalio prvi metak tako što je svom dugogodišnjem trening partneru poslao izrazito uvredljivu poruku.

Covington je kolegu iz American Top Teama napao jer njegovi pregovori oko borbe za titulu ne idu baš najbolje te nije uspio dogovoriti meč protiv prvaka Kamarua Usmana za UFC 244 u New Yorku. Štoviše, UFC je meč za titulu u kategoriji do 77 kilograma na kraju ponudio Masvidalu, iako je Covington iznad njega na službenoj rang ljestvici (drugo mjesto) te je već držao privremeni pojas.

"Gamebred, znam da si glup i očajan, ali sinko krivo si napisao 'JOURNEYMAN' TITULA. Čitanje je osnova i superpotrebno. Baš kao što je superpotrebno POBJEĐIVATI kako bi osigurao borbe za pojas. Trebao bi jednom probati oboje, smeće jedno.

No Masvidal još uvijek nije potpisao nikakav ugovor i čini se da je sada više zainteresian za borbu protiv Natea Diaza. Borac iz Stocktona vratio se nakon tri godine pauze te je pobjedivši Anthonyja Pettisa na UFC-u 241 izazvao upravo "Gamebreda."

U posljednjoj objavi na Twitteru Masvidal je stoga poručio da se u New Yorku želi boriti protiv mlađeg od braće Diaz.

"Hej, Nate Diaz, je**š ove luzere. Vidimo se u Madison Square Gardenu. Titula najopakijeg je**ča je u igri. #superpotrebno", napisao je Masvidal.

Covington do sada nije htio pričati ništa loše o Masvidalu, ali s obzirom da su obojica sve bliže UFC tituli, "Chaos" je procijeno da je sada pravi trenutak da se okrene protiv čovjeka kojeg je u nedavnom gostovanju kod Ariela Helwanija na ESPNU-u nazvao "najboljim prijateljem." Ovo zapravo i nije iznenađujuće jer su oboje u ranijim intervjuima izjavili kako će se vrlo rado međusobno boriti kada dođe vrijeme za to.

Budući da su zajedno započeli svoje karijere i godinama zajedno trenirali, nema sumnje kako UFC ovdje može izgraditi veliku priču i rivalstvo koje bi se dobro prodalo.

Linker
22. travanj 2024 07:13