UFC

Stipe Miočić za UFC-ovu stranicu: 'Ubio sam se od treninga, ali ne mijenjam pristup i dolazim se potuči'

Stipe Miočić
 screenshot (UFC)
Devet dana prije nego će u Anaheimu ući u UFC Octagon i odraditi revanš protiv Daniela Cormiera, Stipe Miočić otkrio je što će ovog puta biti drugačije. Po njegovom mišljenju, ne previše toga, osim onog najvažnijeg, borca kojem će na kraju sudac podići ruku u zrak.

UFC-ov novinar Zak Pacleb uspio je izboriti nekoliko minuta s bivšim UFC-ovim prvakom Stipom Miočićem. Nije to bilo lako, budući da je on u potpunosti fokusiran na borbu protiv Daniela Cormiera. No, vrlo zanimljivo mu je zvučao podatak kako je ovog puta podosta veliki autsajder na kladionicama. "Bookmakeri" dakle ne vjeruju kako se u prvoj borbi dogodio samo nesretan slučaj.

"To je sjajno, saznat ćemo kako zapravo treba biti. Ja nisam dovoljno dobar, on će me podcijeniti, ja ću ga opaliti u facu", kratko je prokomentirao Miočić stanje na kladionicama, uz nadu da će ga jednako tako podcijeniti i protivnik.

Ono što se ovog puta također razlikuje je način pripreme. Prije prošle borbe je Stipe imao težak sudar s Francisom Ngannouom, nakon toga snimanje Ultimate Fightera, a onda pripreme dok mu je supruga bila u visokom stadiju trudnoće. Sad je imao potpuni mir za napraviti sve što je potrebno. Tako je upitan hoće li biti nekih prilagodbi i promjena, budući da sad ima iskustvo borbe u kojoj je ostao bez pojasa.

"Ubio sam se od treninga, a cilj je otići tamo i odraditi ono što je potrebno. Kao što uvijek radim, dolazim biti agresivan. Nemam namjeru sjediti i čekati. Ja sam borac koji se dolazi boriti. I neće se ponoviti loša večer. Kako god bilo, moja će ruka biti podignuta u zrak, a pojas će biti oko mog pasa", najavio je Stipe, da bi onda još dodao:

"Radio sam na puno novih stvari, no pristup ostaje isti. Znam da sam bolji borac od njega."

Nije tako Stipe rekao nešto novih stvari, ali već znamo kako on nije čovjek od puno riječi. Kad je borba bila tek najavljena, pale su neke opake izjave i očekivalo se da bi moglo biti verbalnog rata. No, kako su započeli pripremni kampovi, obojica su se povukli i posvetili samo treningu. Tako je i najbolje. A hoće li biti nekih međusobnih napetosti tijekom "fight weeka", saznat ćemo idućeg tjedna.

Linker
22. travanj 2024 01:31