UFC

UFC-u je dosta: Tjeraju Borga u bantam kategoriju unatoč njegovim željama!

Ray Borg
 Screenshot/Youtube
Bivši izazivač Ray Borg je popravio svoj dojam u Rio Ranchu sjajnom predstavom protiv Rogerija Bontorina. Da je kojim slučajem njegov nastup bio nešto slabiji ili da je poražen, njegova sudbina u elitnoj svjetskoj MMA promociji bi bila upitna radi četvrtog pada na vagi!

Borg (13-4 MMA, 7-4 UFC) je protiv Rogerija Bontorina došao do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom nakon odlične tri runde. No, više od same pobjede je impresionirao jednim od najboljih nastupa u karijeri. Jednostavno je demolirao svog protivnika i tako ostavio UFC bez mogućnosti za neke drastičnije poteze. A oni su se mogli dogoditi jer se teško sjetiti nekog drugog primjera i tolike količine tolerancije od strane čelnika UFC-a prema nadisciplini jednog borca.

"Moram razgovarati sa svojim menadžerom i UFC-om, ali osobno mislim da je muha kategorija dobra za mene. Ne mislim da pad na vagi ima ikakve veze s disciplinom. Naučio sam prihvaćati odgovornost. Ako nešto mogu reći, to je da nije problem u disciplini. Jednostavno, sustav nije radio u moju korist. Sve je bilo savršeno tijekom cijelog tjedna, težina mi nije bila visoka, ali čim smo počeli sa skidanjem kilaže, a dobili smo i dodatni sat vremena, tijelo nije surađivalo", kazao je Borg nakon meča, koji je zbog promašene težine kažnjen s 30 posto dogovorene zarade od ovog nastupa.

Čini se kako UFC ipak ima malo drugačije planove za njega. Prema pisanju nekoliko vrlo dobro obavještenih insajdera, UFC želi bivšeg izazivača vidjeti u višoj kategoriji već u idućem meču. I ne zanima ih bilo kakav drugi scenarij.

"Upravo smo obaviješteni da je UFC zatražio da se Ray Borg makne iz bilo kakvih rang ljestvica muha kategorije. Seli se u bantam!", napisao je Eric Kowal, jedan od novinara koji stoji iza notornih UFC-ovih rang ljestvica te je dodao "kako će UFC ignorirati njihove glasove ukoliko ga pozicioniraju u muhu".

Šokantno zvuči podatak da je Borg do sada potpisao ugovor za nastup u 22 UFC meča. 32 posto puta je odustao prije dvoboja, a još 27 posto puta je promašio vagu. Dosta zabrinjavajuće, zar ne?

Linker
23. travanj 2024 17:13