UFC

Veliki povratak Thiaga Santosa: Sudar bivših izazivača spreman za rujan

Thiago Santos
 runo Riganti / AGIF / AFP
Thiago Santos napokon je spreman za povratak, a UFC mu je kao protivnika namijenio Glovera Teixeiru

Ovog tjedna navršilo se godinu dana otkako je Thiago Santos (21-7, 13-6 UFC) odradio sjajnu borbu protiv Jona Jonesa, u kojoj mu je tek malo nedostajalo da dođe do titule UFC prvaka poluteške kategorije. No, iz te borbe izašao je s ozljedama oba koljena, što je dovelo do dugog oporavka te je sjajni 36-godišnji brazilski borac tek sad spreman za povratak.

U novi lov na priliku napasti titulu trebao bi krenuti protiv borca koji proživljava drugu mladost. Riječ je o 41-godišnjem Gloveru Teixeiri (31-7, 14-5 UFC). Santosov sunarodnjak trenutno se nalazi u nizu od četiri pobjede, gdje je posebno impresivna ona posljednja. U svibnju je savladao Anthonyja Smitha, završivši borbu prekidom u petoj rundi, nakon dominacije kroz gotovo cijeli njen tijek. Dana White je tim putem rekao kako je Glover jednu pobjedu od napada na titulu, a sad znamo koga će trebati savladati da bi je ostvario. Njegov prvi napad na titulu datira na travanj 2014. godine i UFC 172 priredbu. Jon Jones tim ga je putem savladao jednoglasnom sudačkom odlukom.

Ova borba trebala bi predvoditi program planiran za 12. rujna. Točna potvrda tog datuma, ali i lokacije, još uvijek nije moguća jer UFC svakodnevno prati događanja po pitanju pandemije koronavirusa te čekaju priliku za polagano vraćanje priredbi na kakve smo navikli. Ako to do sredine rujna još ne bude moguće, kao logična opcija čini se UFC-ov APEX kompleks u Las Vegasu, no nije isključen niti još jedan povratak na Fight Island, posebno ako nadolazeće četiri priredbe zadovolje sve kriterije.

Trenutno nije poznato tko će biti idući izazivač, odnosno protivnik Jona Jonesa. No, jasno je da, bio to Jan Blachowicz ili Dominick Reyes, ovaj drugi nakon ugovaranja gore navedene borbe ostaje bez previše dobrih opcija.

Linker
26. travanj 2024 05:47