UFC

Veliki preokret: Masvidal uskače protiv Usmana?!

Jorge Masvidal
 VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP
Čini se da bi UFC 251 priredba ipak mogla sadržavati borbu za titulu prvaka velter kategorije

Nedugo nakon što je Gilbert Burns dobio pozitivan nalaz COVID-19 testa, njegova borba protiv Kamarua Usmana, koja je ujedno trebala biti glavna borba UFC 251 programa je otkazana. Slijedom toga, Usman nije bio dio putnika u avionu koji je jučer iz Las Vegasa odletio za Abu Dhabi. Nakon objave kako Alexander Volkanovski i Max Holloway postaju nova glavna borba, postalo je jasno da ovog puta neće biti ništa od borbe za naslov prvaka do 77 kilograma.

Ili možda ipak hoće? Naime, nakon što se po društvenim mrežama tek špekuliralo o tome da bi Jorge Masvidal mogao uskočiti umjesto Burnsa te se on osobno ponudio, sad su se pojavile konkretne informacije da je to itekako opcija. Zapravo, o toj borbi se pregovara.

Prvi je tu informaciju otkrio Ariel Helwani, objavivši je u članku na ESPN-ovoj web stranici. Njegovi izvori otkrili su mu kako pregovori još nisu došli do završne faze, no da s obje strane postoji interes da se borba održi. Veliki preokret u cijeloj situaciji je činjenica da je Masvidal i bio prva opcija, no UFC je odustao od njega nakon što se nisu mogli dogovoriti po pitanju financija. Sada se možda dogodila situacija gdje im ne preostaje izbora nego "Gamebredu" izaći u susret i dati mu onoliko koliko on smatra da zaslužuje.

Da se nešto događa potvrdio je i Usman svojom objavom na Twitteru.

Ako se ova borba dogovori, UFC će trebati organizirati još jedan let u Abu Dhabi za borce i timove te sve što ide uz to. No, za ovakvu borbu, kojom bi mogli profitirati na više načina, sigurno su spremni uložiti još pokoji dolar.

Linker
19. travanj 2024 06:19