UFC

(VIDEO) Kako 'nokautirati protivnika planetom'? Pogledajte kompilaciju UFC završnica 'slam' bacanjem

Harris vs. Branch
 screenshot/Youtube
Prošle godine svijet je ostao zapanjen načinom na koji je Jessica Andrade savladala Rose Namajunas time joj u tom trenutku preotevši titulu UFC prvakinje slamka kategorije. No, nije ta borba donijela jedinu završnicu bacanjem u UFC povijesti, u ovoj kompilaciji nalaze se sve, a ima ih ukupno 11.

"Nokautirati planetom". Pojam je to koji zapravo dolazi iz juda, od strane ljudi koji su pokušavali na najbolji način opisati tu drevnu japansku vještinu. No, nešto slično nalazimo i u hrvanju te tako ukupno i u bacanjima uspješno implementiranim u MMA. Naravno, njihova glavna svrha je mijenjanje "nivoa" borba, odnosno odvođenja akcije u parter, no neki sretnici uspjeli su opravo bacanjima završiti borbu. Takvi primjeri nalaze se u ovoj kompilaciji.

Većina njih u ovom su slučaju nazvana "slam", iako se tu nalazi i sad već ikonski suplex Rustama Khabilova protiv Vinca Pichela, dok ono što je Galore Bofando napravio protiv Charlieja Warda teško možemo i nazvati bacanjem. Ali, uvršteno je tu jer je upravo tako spomenuta borba završena.

Isto tako, nije gore spomenuta Jessica Andrade jedina koja je u borbi za titulu slavila bacanjem. To je napravio Matt Hughes protiv Carlosa Newtona, ali i Tito Ortiz protiv Evan Tannera. Sve to samo je dio od ukupno 11 UFC završnica bacanjem koje se nalaze u ovoj sjajnoj kompilaciji koju donosimo ispod teksta. Pogledajte!

Linker
25. travanj 2024 22:24