UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je Lesnar nokautirao legendu i postao UFC-ov prvak!

Brock Lesnar
 Screenshot (YouTube, UFC)
Sjećate li se kako je Brock Lesnar (5-3-1 nc) osvojio UFC-ov pojas u teškoj kategoriji? Ako ste koji slučajem zaboravili ili ste jedni od onih koji nikada nisu ni pogledali taj meč, onda bi vas mogla zainteresirati besplatna snimka iz UFC-ove arhive.

Brock Lesnar stigao je u UFC kao velika zvijezda koja se proslavila nastupajući za WWE i to sa samo jednom profesionalnom MMA borbom u kojoj je za nešto više od minute zaustavio Min-Soo Kima.

Odmah u svom prvom nastupu na najvećoj MMA pozornici Lesnar je izgubio od Franka Mira, ali već nakon pobjede nad Heathom Herringom UFC odlučuje maksimalno iskoristiti njegovu popularnost te mu dodijeliti meč za teškašku titulu.

Zasluženo ili ne? Procijenite sami, ali kakvo god bilo vaše mišljenje Brock je 15. studenog 2008. godine (Las Vegas) u svom četvrtom profesionalnom MMA nastupu (2-1) detronizirao iskusnog i legendarnog prvaka Randyja Couturea koji je u taj dvoboj ušao sa 16-8 i dvije vezane pobjede (Tim Sylvia i Gabriel Gonzaga).

Lesnar je nakon Couturea dvaput uspješno obranio pojas (Mir i Shane Carwin), a bez titule je ostao 23. listopada 2010. kada ga je u Anaheimu zaustavio Cain Velasquez. 14 mjeseci kasnije porazio ga je i Alistair Overeem, a kao posljednji meč ostat će mu zabilježen 'no contest' s Markom Huntom.

Linker
08. svibanj 2024 20:41