UFC

(VIDEO) Slijedi UFC 250: Najveća svih vremena brani titulu u perolakoj, vraća se 'Cody No Love'

Amanda Nunes i Cody Garbrandt
 screenshot/YouTube
Ispred nas je vikend tijekom kojeg će svi borilački fanovi imati priliku pratiti veliku UFC 250 priredbu. Nju predvodi borba za titulu ženske perolake kategorije između Amande Nunes i Felicije Spencer, dok će u sunaslovnoj borbi Cody Garbrandt tražiti prekid niza poraza protiv Raphaela Assuncaoa. Pogledajte 'Countdown' najave.

Amanda Nunes osvojila je titulu UFC-ove prvakinje perolake kategorije u prosincu 2018. godine, kad je savladala Cris Cyborg nokautom u prvoj rundi. Do sada titulu nije branila, prije svega zbog slabo ispunjene divizije, no sad su se pojavile dvije relevantne kandidatkinje za napad na istu, od kojih će prva priliku dobiti Felicia Spencer. Kanađanka istovremeno postaje jedan od najvećih autsajdera u povijesti UFC borbi za titulu, no to nju samo dodatno motivira. Vjeruje kako je u prošlogodišnjoj borbi i porazu od Cris Cyborg naučila puno toga što će joj ovog puta pomoći, a također je svjesna kako je u istoj borbi dokazala koliko je srčana borkinja koja se nikad ne predaje.

Ipak, Amanda je nešto posebno. Još od poraza koji joj je Cat Zingano nanijela u rujnu 2014. godine, ona je većinu protivnica savladala dominantno. Jedina koja joj je dva puta stvorila problema je Valentina Shevchenko, no i iz tih borbi je Brazilka izašla kao pobjednica. Ona je tako i dalje u svojoj misiji potvrđivanja da je najbolja svih vremena. Trenutno nosi taj status, no svi smo svjesni kako isto može osporiti samo jednim porazom, nakon čega bi fanovi na sve počeli gledati drugačije. Zbog toga zna da se ne smije opustiti, da svaku borbu mora shvatiti ozbiljno i biti uvijek fokusirana. Upravo o tome je progovorila u ovom "Countdownu", dok je njena protivnica također otkrila neke detalje o sebi, onome što nju motivira i što ju je dovelo do vrha.

Sunaslovna borba velike priredbe koja će se održati u UFC-ovom APEX kompleksu donosi povratak Codyja Garbrandta. Bivši prvak bantam kategorije doživio je u ožujku prošle godine treći poraz u nizu. 28-godišnji Cody nakon toga je uzeo dovoljno vremena da posloži sve što nije odgovaralo u njegovom životu i karijeri te da se vrati na pravi način. Borba za povratak na vrh mu je sve samo ne laka. Iako Raphael Assuncao trenutno ima dva poraza u nizu, prije toga je slavio u 11 od 12 borbi te je nevjerojatno da tijekom tog niza nije dobio priliku napasti titulu prvaka. Gledajući da je već u veteranskim godinama, i njemu je ovo posljednja prilika za nešto više. Zapravo, treći poraz u nizu njemu bi mogao značiti i oproštaj od promocije. A za tako nešto smatra kako još uvijek nije došao trenutak.

Linker
25. travanj 2024 05:51