UFC

White najavio velike planove za Ngannoua u 2020: 'Predator napada UFC pojas u Francuskoj!?'

 Screenshot, YouTube/UFC
Nakon što je svladao bivšeg prvaka Juniora dos Santosa u lipnju, Francis Ngannou u 2020. više nije dobio priliku od svog poslodavca. I dalje sjedi "na klupi" i čeka kada će ponovno u Octagon. Javno je u nekoliko navratao izrazio nezadovoljstvo jer smatra da ga se gura u stranu i da drugi dobivaju prilike umjesto njega.

No, realno govoreći "Predator" je žrtva Stipine pobjede u revanšu s Cormierom iz kolovoza. S obzirom na to da je UFC dogovorio i treći meč Miočić vs. DC, Kamerunac je ostao u zrakopraznom prostoru kao sljedeći legitimni izazivač. Jasno je da mora čekati rasplet situacije na samom vrhu svoje kategorije.

Predsjednik UFC-a Dana White ipak smiruje stvari i poručuje Ngannouu da će dobiti svoju šansu u idućoj godini.

"Bit će to vrlo uzbudljiva godina za Francisa također. Ne samo da će dobiti velike mečeve, možda će dobiti priliku ponovno napasti pojas", izjavio je čelnik elitne promocije te je dodao:

"Napokon smo uspjeli realizirati priredbu u Francuskoj. Radili smo jako naporno, jako dugo vremena, da bi posložili stvari u toj zemlji kada govorimo o MMA sportu. A kada napokon dođemo u tu zemlju, Francis će naravno predvoditi priredbu."

Upravo u 2020. godini UFC bi prvi put trebao odraditi jedan event u toj europskoj zemlji. Do sada je tamo slobodna borba bila izvan zakona, a jedine priredbe su se odvijale bez pravih dozvola i regula. White je primjetio još jednog sjajnog Francuza koji bi također trebao biti na popisu borbi.

"Ne znam jeste li gledali event iz Singapura prošlog vikenda, ali taj dečko, taj Ciryl Gane, on je još jedan opaki teškaš iz Francuske. Ne, neće se boriti jedan protiv drugoga, ali će obojica biti na popisu borbu", otkriva čelnik UFC-a koji ipak nema odgovor što će biti sljedeće za Ngannoua.

"U ovom trenutku ne znam. Stvarno, ne znam. Nemam odgovor na to pitanje u ovom trenutku", zaključuje.

Linker
23. travanj 2024 11:39