UFC

(VIDEO) Werdum otkrio veliku želju i poručio: 'Miočić je vrlo dobar, ali ne i najbolji svih vremena!'

Fabricio Werdum
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
Legendarni Brazilac odradio je posljednji meč po ugovoru s UFC-om i progovorio o budućim planovima

Fabricio Werdum na impresivan je način prekinuo niz od dva poraza i nakon gotovo tri godine u Octagonu konačno upisao pobjedu.

Legendarni 'Vai Cavalo' u ranim nedjeljnim satima za točno dvije i pol minute polugom na ruci zaustavio je Alexandera Gustafssona u svom posljednjem meču po ugovoru s UFC-om.

"Hvala UFC-u, nismo se uvijek slagali, ali to je normalno. Zahvalan sam na svemu", kazao je Werdum na press konferenciji nakon UFC on ESPN 14 priredbe.

Više je puta slavni BJJ majstor istaknuo da mu je ovo posljednji meč pod okriljem najveće MMA promocije, ali to, izgleda, još uvijek nije sigurno.

"Ne znam. Nisam još rekao ne. Prvo ću razgovarati s menadžerom. Sada ću uživati u pobjedi, a onda ćemo vidjeti što dalje. Ono što znam je to da sigurno ne prestajem s borbama. Ima još mečeva u meni. Ova pobjeda bila je vrlo bitna za nastavak karijere i buduće pregovore."

Fabricio je potom otkrio i da mu je želja odraditi još jedan meč s Fedorom Emelianenkom kojeg je već svladao 2010. i tada popularnom Rusu nanio prvi poraz nakon 10 godina neporaženosti.

"Želim meč s njime. Poštujem ga i želim mu dati revanš. 2010. smo imali povijesni meč i vjerujem da ljudi i 10 godina kasnije svi žele gledati tu borbu. Definitivno se želim boriti s njime, on je za mene najbolji na svijetu."

Werduma je potom jedan novinara upitao: "Smatra li da će pobjednik u meču Stipe Miočića i Daniela Cormiera postati najbolji teškaš svih vremena?"

"Ne. Ne. Vjerujem da je Stipe Miočić jako dobar borac. Prvak je, ali ne i najbolji svih vremena. Za mene je to Fedor", odgovorio Werdum.

Bivši prvak još je i ranije u prvoj reakciji nakon meča ukratko prokomentirao susret s Gustafssonom.

"Vrlo bitan meč, očekivao sam ovo. To je bila taktika. Sretan sam. On udara jako i puno, snažan je. Rekao je da mi je na sparingu slomio nos, ali to se nije nikad dogodilo. No, dobar je on lik", poručio je jedan od najuspješnijih teškaša u povijesti.

*dio o Miočiću od 7:45

Linker
23. travanj 2024 23:20