UFC

Emil Meek i nekadašnji Cro Copov protivnik otpušteni iz UFC-a

Emil Meek
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najnovija serija otkaza u UFC-u donosi nekoliko poznatih imena

Otkazi u UFC-u nisu ništa novo i neobično. Tako u najsvježijoj seriji otkaza imamo pet boraca. Velteraš Emil Weber Meek vjerojatno je najzvučnije ime, a pridružuju mu se Lara Procopio, Alexander Yakovlev, Joe Ellenberger te bivši Cro Copov protivnik iz Rizina, Roque Martinez.

Norvežanin Emil Weber Meek (9-5, 1-3 UFC) pod povećalo je došao 2016. godine kada je na Venator FC 3 priredbi nakon samo 45 sekundi nokautirao Rousimara Palharesa. Tom borbom osigurao je ugovor s UFC-om. Međutim, nakon pobjede u debiju protiv Jordana Meina, nanizao je tri poraza u nizu. Redom su ga pobjeđivali Kamaru Usman, Bartosz Fabinski i Jake Matthews. ''Valhalla'' nije bio naročito uspješan niti aktivan te će sada posao potražiti u nekoj drugoj promociji. 32-godišnjak zasigurno stigne napraviti nešto konkretnije od svoje karijere, no nije naročito mlad i krajnje mu je vrijeme da počne opravdavati očekivanja.

Lara Procopio (7-2, 1-2 UFC) brazilska je borkinja muha kategorije. Odradila je tri UFC nastupa, a jedinu pobjedu upisala je u veljači ove godine savladavši Molly McCann. Zadnji nastup odradila je pretprošlog vikenda kada ju je Casey O'Neill porazila gušenjem u trećoj rundi. Uzevši u obzir da je njen drugi poraz protiv Karol Rose došao podijeljenom sudačkom odlukom, možda je zaslužila još jednu šansu, no Brazilki je tek 25 godina i preostaje joj puno vremena za izboriti povratak.

Alexander Yakovlev (24-10-1, 3-6 UFC) ruski je borac lake i velter kategorije. Trenutno je u nizu od dva poraza i čini se kako UFC smatra da 36-godišnjak ne zaslužuje svoje mjesto u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Valja napomenuti kako je njegov zadnji protivnik Joel Alvarez pao vagu, no iskusni Rus jednostavno nije dovoljno pokazao.

Joe Ellenberger (15-2, 1-1 UFC), brat je poznatijeg Jakea Ellenbergera. Iako nije nastupao od 2014. godine i poraza protiv Bryana Barberene, Joe je ostao u USADA-inom protokolu za testiranje. Međutim, već neko vrijeme je poznato kako se ovaj borac ne planira vraćati sportu. UFC debi protiv Jamesa Moontasrija uzrokovao mu je ozljedu mrežnice za koju je saznao tek naknadno te se borio i protiv Barberene s tom ozljedom. Iako je operacija prošla dobro i njegov vid je u redu, doktor mu je 2019. godine savjetovao da se ne bori više i Ellenberger ga je poslušao.

Roque Martinez (15-8-2, 0-3 UFC) teškaš je kojeg se sjećamo iz 2018. godine i borbe protiv Mirka Filipovića. ''Cro Cop'' ga je savladao nokautom u prvoj rundi nakon što mu je laktovima rasjekao glavu te su doktorili odlučili prekinuti borbu. Nije Martinez bio uspješniji niti u UFC-u gdje je sva tri meča izgubio. Postoji argument kako je pobjeda mogla otići na njegovu stranu u posljednjem nastupu koji je odradio protiv Josha Parisiana 19. lipnja ove godine. Ipak, tri neuvjerljiva nastupa vjerojatno ga čine borcem koji je najviše zaslužio u ovoj turi.

Linker
05. svibanj 2024 05:19