Ostalo

Coker otkrio kako Bellator sigurno ide u novi Grand Prix, odluka će pasti između tri kategorije

Vadim Nemkov, Yoel Romero i Corey Anderson
Tri kategorije ušle su u uži izbor za idući Bellatorov Grand Prix turnir

Slijedom svega što se događalo i kroz kakve su probleme prolazili, i u Bellatoru mogu biti zadovoljni ostvarenim u 2020. godini. Priredbe su velikim dijelom prema planu uspjeli održati, a gledanost je bila iznad zadovoljavajuće razine. Osim toga, pred kraj godine doveli su i dva velika pojačanja, Yoela Romera i Anthonyja Johnsona te je to odmah dovelo do maštanja fanova o njihovoj međusobnoj borbi.

Naravno da je predsjednik promocije, Scott Coker, toga itekako svjestan, a kakvo je razmišljanje po tom pitanju, otkrio je izjavom za MMA Junkie.

"Kad se postavimo hipotetski, to je borba koju fanovi žele vidjeti. Moja filozofija je uvijek bila da borbu, ako postoji mogućnost da se ista ostvari, treba organizirati. Nitko ti ne garantira da će ta borba i dalje biti opcija za šest mjeseci ili za godinu dana. Čini mi se kako je to trenutno vrlo vruća borba, time ne kažem da će se dogoditi, no svakako ćemo ozbiljno razgovarati o njoj", rekao je Coker.

Nije to jedina opcija za doći do te borbe. Nakon tri uspješna Grand Prix turnira, Bellator će nastaviti s istom praksom i u 2021. godini. Čim se ovaj trenutni, u perolakoj kategoriji, završi, mogla bi krenuti nova sezona, za koju postoji nekoliko opcija.

"Bio bi to sjajan turnir i svakako je nešto o čemu razmišljamo. Originalno smo razmišljali o muškom bantamu, jer smo doveli Magomeda Magomedova i tu imamo Juana Archuletu. Još bismo iz Rizina pozvali Horiguchija ili Asakuru, ovisno koji od njih dvojice pobijedi u njihovoj međusobnoj borbi", prva je ideja, ali ne i jedina:

"Također smo razgovarali o ženskoj muha kategoriji, tamo također imamo sjajnog talenta, a evo i spomenute poluteške. Definitno je to nešto o čemu se mora razgovarati i odluka još nije donesena. No, unutar 20 dana ćemo sve pripremiti, odlučiti i krenuti u posao.

Kad bi se pitalo fanove, mislimo da bi odluka o kategoriji bila gotovo jednoglasna. Poluteška je, uz velter koji je svoj Grand Prix imao, stvarno najbolje što Bellator u ovom trenutku može ponuditi

Linker
08. svibanj 2024 17:06