K1 i Boks

Dogovoren je meč između Joea Joycea i Zhileija Zhanga! Ulog je privremena WBO titula

Zhang i Joyce

 Instagram (joe Joyce, Zhilei Zhang)
Zhang je u posljednjem nastupu poražen od našeg Filipa Hrgovića, a izgleda da ne želi ići linijom manjeg otpora kad je prihvatio Joycea

U osmom mjesecu prošle godine Zhilei Zhang je izgubio od Filipa Hrgovića, a sada je službeno objavljeno da je pred novim izazovom. Odlični Joe Joyce ga čeka u borbi za privremenog WBO prvaka, a u ring će ući dosta skoro.

Iako je posljednji meč protiv Hrgovića izgubio, kineski udarač Zhang već ide u još jedan jako težak meč. Borba protiv Hrgovića je bila dosta bliska, no naš boksač ju je uspio odvesti u svoju korist i doći do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri. No, Zhang nije odlučio ići linijom manjeg otpora i prvo uzeti neki lakši meč, nego je uzeo jednog od teškaša koji je u samom vrhu.

Joe Joyce je inače obavezni izazivač za Usykovu WBO titulu, no kada će ju napasti je veliko pitanje. Nije tajna da je meč između Usyka i Furyja u procesu dogovora i isto tako nije tajna da je svim stranama ta borba od većeg interesa, a toga je svjestan i Joyce. No, ni on kao Zhang nije odlučio prihvaćati samo lagane borbe, nego je uzeo opasnog Kineza koji tu ima štošta za reći.

Joyce inače dolazi iz pobjede nad Josephom Parkerom, kojeg je nokautirao u jedanaestoj rundi borbe. Prošle godine je odradio još jedan nastup te je pobijedio Christiana Hammera tehničkim nokautom, a izgleda da i ove godine namjerava više puta nastupiti.

Borba između Joycea i Zhanga održat će se 15. travnja (4. mjesec) u Londonu, a dvorana ili stadion na kojem će se održati priredba još uvijek nije određena.

Linker
22. travanj 2024 17:15