K1 i Boks

Filip Hrgović nije impresioniran Joshuinom pobjedom: ‘Čime bih trebao biti impresioniran? To smo i očekivali, a Fury je osramotio boks‘

Anthony Joshua (gore lijevo) | Tyson Fury (dolje lijevo) | Filip Hrgović (desno)

 Fayez Nureldine/Afp/Profimedia | Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia | Screenshot (youtube, Ifl Tv)
IBF-ov prvi izazivač u teškoj kategoriji smatra kako Joshuina pobjeda nad Ngannoum nije ništa spektakularno

Tyson Fury nakon meča s Francisom Ngannouom priskrbio si je mnoštvo kritičara među kolegama boksačima. Prema njihovom mišljenju, Fury je ‘‘osramotio boks‘‘ namučivši se u boksačkom meču protiv MMA borca. Francis Ngannou tada je zapravo debitirao u profesionalnom boksu, ali to ga nije spriječilo da odradi 10 ravnopravnih rundi s WBC-ovim svjetskim prvakom.

‘‘Fury mi se malo i zgadio zbog ovog meča s Ngannouom jer ga je jako podcijenio i malo je osramotio boks.‘‘, između ostalih rekao nam je i Luka Pratljačić u intervjuu koji smo odradili krajem prošle godine.

Pratljačića smo tada pitali za koga će navijati u meču između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, a Osječanin je odabrao Ukrajinca kao svog favorita. Sigurno ste barem još nekoliko puta čuli poznate boksače i trenere kako navode da je Fury osramotio boks, a sličan stav dijeli i Filip Hrgović, trenutno najbolji hrvatski boksač.

‘‘El Animal‘‘ se u intervjuu za iFL TV prije svega osvrnuo na meč između Joshue i Ngannoua. Podsjećamo, ‘‘AJ‘‘ je izdominirao Ngannoua i došao je do pobjede nokautom u drugoj rundi. Hrgović tvrdi kako u toj pobjedi nema ničeg impresivnog, jer to se uostalom i očekivalo od jednog elitnog boksača.

‘‘Nisam tako impresioniran. Mislio sam da će borba tako završiti i to je način na koji je trebala biti završena. Imali smo tipa koji ima jedan boksački meč u borbi protiv boksača koji je bio svjetski prvak teške kategorije u dva navrata. Nisam naročito impresioniran jer čime bih trebao biti impresioniran. Joshua je učinio ono što je trebao učiniti i to nije tako velika stvar. Drago mi je zbog boksa. Joshua je obranio čast našeg sporta i hvala Anthonyju Joshui. Tyson Fury je osramotio naš sport svojim nastupom. Mislim da nije bio dovoljno spreman i previše je podcijenio Ngannoua. Nije bio u dobroj formi. Joshua je obranio naš sport i hvala mu.‘‘, rekao je Hrgović, a zatim je odgovorio kako bi se odvio meč između njega i Ngannoua.

‘‘Mislim da bi i borba između Ngannoua i mene tako završila. Vjerujem da bi se Ngannou isto proveo s većinom vrhunskih teškaša.‘‘

‘‘Danas bih potpisao ugovor za meč protiv Joshue, ali on je zvijezda i odluka je na njemu.‘‘

Anthony Joshua svoj sljedeći nastup mogao bi odraditi upravo protiv Filipa Hrgovića. IBF je najavio kako će oduzeti pojas prvaku nakon prvog meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka (18.5.), jer ne podržavaju njihov revanš. Filip Hrgović kao prvi izazivač trebat će ‘‘partnera za ples‘‘, odnosno protivnika za upražnjenu titulu. Joshua je nakon Hrgovića najbolje rangirani izazivač, a Filip se nada da će doći do meča između njega i ‘‘AJ-a‘‘.

‘‘Nadam se da ćemo se boriti, ali to ne ovisi o meni, nego o njemu. Ja bih se volio boriti s njim bilo kada, ali sve ovisi o tim razmaženim zvijezdama. Naravno da se ja želim boriti, ali on je zvijezda i on će odlučiti. Ako se ta borba ne dogodi, to neće biti zbog mene. Ja sam spreman i želim se boriti. Kad IBF-ova titula postane upražnjena, a postat će nakon prvog meča između Furyja i Usyka, Anthony i ja sljedeći smo na redu. Nema razloga da se borba ne dogodi, osim ako on ne bude htio taj meč.‘‘, rekao je Hrgović, a reportera je zanimalo jesu li Hrgović i Turki Alalshikh možda pregovarali o toj borbi.

‘‘Slušajte, moj promotor zna da se želim boriti s bilo kime. Nisam imao konkretan razgovor o toj borbi, ali Turki zna da se želim boriti s njim kao i sa svima ostalima koji su na mom putu. Ako se ta borba treba dogoditi, ja ću već danas potpisati ugovor. Ne dođe li do borbe, Joshua je krivac. On je zvijezda i on vuče poteze. Iskreno, sumnjam da će doći do tog meča. Vidim da on ide za mečevima u kojima se vrti velika zarada. Ja mu nudim priliku da postane svjetskim prvakom po treći put, ali s obzirom na ono što vidim, on očito ne cilja na nešto takvo, nego na velike honorare. Zaradio je 50 milijuna dolara za meč protiv Ngannoua. Sumnjam da ćemo se boriti, ali bio bih najsretniji čovjek na svijetu ako bi se on htio boriti sa mnom.‘‘, dodao je najbolji hrvatski boksač.

Ako dođe do meča između Joshue i Hrgovića, bit će to bez dileme najveći Hrgovićev meč u dosadašnjoj karijeri. Osim prilike za osvojiti svjetsku titulu, Hrgović će imati priliku poraziti vjerojatno najpopularnijeg i ponajboljeg teškaša u ovom trenutku. ‘‘El Animal‘‘ je svjestan da posao ne bi bio lak, ali ne sumnja u svoju pobjedu.

‘‘Naravno da vjerujem u sebe i svoju pobjedu. Mislim da je on u najboljoj fazi svoje karijere. Njegovih posljednjih par nastupa bili su jako dobri i on je bolji nego ikad prije, ali i dalje vjerujem da ga mogu poraziti. Zato i želim taj meč. Volio bih priliku boriti se protiv njega, jer on je jedan od najboljih boksača ove generacije.‘‘, poručuje Hrga.

‘‘Ngannou bi trebao ostati u boksu, zaradio je 30 milijuna dolara u dva meča‘‘

Dotaknuo se Hrgović u ovom intervjuu i Francisa Ngannoua. Puno je polemike oko Francisovog nastavka karijere. Vode se diskusije oko sporta u kojem bi Francis trebao odrađivati sljedeće nastupe. Jedna strana želi vidjeti Francisa kako se vraća MMA-u, ali neki ga i dalje žele gledati unutar boksačkog ringa. Filip Hrgović smatra da je ostanak u boksu najbolja opcija za Francisa Ngannoua.

‘‘Zaradio je 30 milijuna dolara u dva meča. Definitivno bi trebao ostati u boksu. Mislim da nije ispucao sav kredit u boksu. Odradio je jednu dobru borbu i jednu lošu borbu. Logičan je potez da odradi treću borbu s još jednim visokorangiranim tipom kako bi saznao na čemu je. Ali mislim da nema previše šanse s nekim od najboljih boksača.

Najlogičnije za njega bilo bi da nastavi i da se bori možda s Deontayjem Wilderom ili nekim takvim. On (Ngannou) definitivno neće boksati protiv nekog običnog (prosječnog) boksača. Njegov protivnik bit će superzvijezda i vjerujem da je to iduće za njega.‘‘, pojasnio je Filip.

Kad je u pitanju sljedeći Hrgovićev nastup, Filip je otkrio kako bismo ga u ringu trebali gledati vrlo brzo.

‘‘Spreman sam sutra boriti se. Kao što sam rekao, bio sam spreman za 8. ožujka, ali sada čekam potpisivanje ugovora i sklapanje nekakvog dogovora. Nešto se trenutno događa, ali još uvijek ništa nije potpisano. Nadam se da ćete jako brzo vidjeti u ringu.‘‘

Meč koji Hrgović spominje da je trebao odraditi 8. ožujka (treći mjesec) zapravo je meč protiv Josepha Parkera. O tome smo vam pisali u zasebnom članku kojem možete pristupiti klikom na LINK, a Hrgovićev intervju za iFL TV možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
18. travanj 2024 10:58