K1 i Boks

Hrvatski prvaci treniraju u školi, a centar zjapi prazan. Grad se u cijeloj priči ponaša neprofesionalno

Aron Vrnoga Gregorio (lijevo) i Marko Čalić (desno)

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
U zagrebačkoj dvorani u Jelkovcu u nedjelju se održala završnica 34. seniorskog državnog prvenstva

U četvrtak je započelo, dok su u nedjelju na rasporedu bili finalni obračuni 34. pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u boksu. Od podneva, u prijenosu na SPTV i SportKlub Fight, obožavatelji boksa izvan Zagreba, dakle oni koji nisu osobno nazočili borbama u Jelkovcu, mogli su uživati u najboljem boksu koji naša domovina trenutačno ima. Barem kada je riječ o olimpijskom boksu. Za ovogodišnje PH prijavilo se ukupno 80 natjecatelja, odnosno 62 boksača i 18 boksačica u 11 muških i devet ženskih težinskih kategorija, pišu Sportske novosti, dok rezultate možete pogledati OVDJE I OVDJE.

Inače, ovogodišnje se pojedinačno seniorsko Prvenstvo Hrvatske održava u školskoj-sportskoj dvorani Osnovne škole Jelkovec u istoimenom naselju na krajnjem istoku Zagreba. Istodobno, Zagrebački boksački centar u Novom Zagrebu, na prostoru Zagrebačkog velesajma zjapi prazan. S jedne strane, Hrvatski boksački savez tvrdi - kako su i objavili na svojoj mrežnoj stranici - da im nije dopušteno korištenje Zagrebačkog boksačkog centra iako su bili spremni platiti oko 5800 eura Javnoj ustanovi Upravljanje sportskim objektima Zagreba.

Iz kontakta s navedenom ustanovom, doznajemo da je priča ipak malo drukčija, odnosno da se navodno HBS prekasno javio. Sama ustanova Upravljanje sportskim objektima Zagreba kao i Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, na naš je pisani novinarski upit već sastavila odgovor, brzo i profesionalno, ali ga od prošlog četvrtka nisu smjeli poslati bez da to odobri ured za odnose s javnošću gradonačelnika Tomaševića, glasnogovornica ili tko već!?

Nadležni pri uredu gradonačelnika to pomno “studiraju” eto već puna četiri dana. U ponedjeljak će biti peti dan! Možda se i udostoje u ponedjeljak, ali se onda postavlja samo pitanje - hoće li to nas, medije tada zanimati? Nikako nije u redu, niti profesionalan, ovakav način rada ljudi iz gradskog vrha zaduženih za odnose s javnošću...

Linker
02. svibanj 2024 20:30