K1 i Boks

Neporaženi teškaš okomio se na Filipa Hrgovića: ‘Zašutio je kad sam ga ja prozivao!‘

Filip Hrgović

 DRAGAN MATIC/CROPIX Cropix
Kao što to čine mnogi teškaši posljednjih dana, i Jared Anderson također se pokušava ubaciti u priču s ‘El Animalom‘

Dionice Filipa Hrgovića ovih su dana u značajnom porastu. "El Animal" je pobjedama nad Demseyjem McKeanom i Markom de Morijem obranio status obveznog IBF-ovog izazivača i brojni teškaši sada upravo u njemu vide priliku za napad na IBF-ovu titulu svjetskog prvaka, za koju je izvjesno da će ostati upražnjena ako Oleksandr Usyk ili Tyson Fury aktiviraju klauzulu o revanšu nakon njihovog meča za ujedinjenje svih pojaseva (17. veljače).

Za razliku od nekih ranijih razdoblja, kada je bila "nemoguća misija" pronaći protivnika za najboljeg hrvatskog teškaša, posljednjih se dana oni javljaju sami. Joseph Parker među prvima se neizravno ponudio Hrgoviću za borbu (što je on i ekspresno i prihvatio), potom je i Frank Sanchez izrazio želju da uđe u ring s osvajačem brončane medalje s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016., a posljednji se u priču pokušao ubaciti neporaženi američki teškaš Jared Anderson (16-0).

Nakon što je ESPN-ov novinar Mike Coppinger na X-u (bivšem Twitteru) objavio videozapis u kojem Hrgović poručuje Parkeru da prihvaća njegovu ponudu, Anderson je, naime, na istoj društvenoj mreži podijelio predmetnu snimku uz opis: "Kada sam ja rekao nešto, onda je zašutio".

Jasno je kako 24-godišnji Amerikanac pokušava uskočiti u vagon koji bi ga približio meču s Hrgovićem, odnosno napadu na titulu, no njegova tvrdnja je deplasirana budući da mu je "El Animal" nakon pobjede nad De Morijem poručio kako bi ga pojeo za doručak i kako mu nije pametno boriti se s njim. Nije mu, dakle, ostao dužan i definitivno ne predstavlja suparnika pred kojim bi teškaš iz Sesveta ustuknuo. Na kraju krajeva, Anderson se na IBF-ovoj ljestvici izazivača nalazi na šestom mjestu, pa možda, u nekom od scenarija, i ispliva kao Hrgovićev sljedeći protivnik, a onda će se vidjeti tko će voditi glavnu riječ - ali među konopcima.

Linker
13. svibanj 2024 16:11