K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako izgleda arhitektonsko čudo na kojem će se boriti Askren i Paul

Mercedes-Benz Stadium
 ANGELA WEISS, AFP/ Screenshot (YouTube)
Za izgradnju ovog spektakularnog stadiona izdvojeno je čak 1,6 milijardi američkih dolara

Od ponedjeljka su nam poznati i neki novi detalji oko priredbe koju prevodi boksački meč Jakea Paula i Bena Askrena.

YouTube zvijezda i bivši UFC borac koji je osvajao titule u ONE Championship i Bellator promocijama obračunat će se 17. travnja, a kao lokacija predviđena za taj susret potvrđen je Mercedes-Benz stadion u Atlanti. Riječ je o domu NFL tima Atlanta Falconsa, a event na kojem ćemo gledati Askrena i Paula bit će prvi borilački na tom stadionu.

Ovo impresivno zdanje otvoreno je u kolovozu 2017. godine, a za izgradnju je navodno izdvojeno čak 1,6 milijardi američkih dolara. Stadion za potrebe američkog nogometa uglavnom može primiti do 71 tisuću gledatelja, ali se za Peach Bowl 2019. godine (Oklahoma Sooners vs. LSU Tigers) natiskalo čak 78,347 navijača.

Organizator ovog borilačkog događaja, Triller Fight Club, potvrdio je da će cijena PPV prijenosa iznositi 49.99 američkih dolara. Askren i Paul borit će se na osam rundi, a iste večeri gledat ćemo još nekoliko okršaja, uključujući i boksački debi bivšeg UFC-ovog prvaka Franka Mira kojeg čeka nekadašnji boksački prvak Antonio Tarver.

Što se tiče Paula i Askrena, za 24-godišnju YouTube senzaciju ovo će biti treći profesionalni boksački meč nakon pobjeda nad Alijem Esonom Gibom i nekadašnjim NBA igračem Nateom Robinsonom. S druge strane, 12 godina starijem Benu je ovo boksački debi i prvi nastup u borilačkom sportu otkako je u borbi s Demianom Maiom (listopad 2019.) doživio drugi poraz u svojoj MMA karijeri. Nedugo nakon susreta s brazilskim veteranom, Askren je objavio da se povlači u MMA mirovinu.

Prema Trillerovom priopćenu, čitava priredba trajat će četiri sata, ulaznice neće biti dostupne u javnoj prodaji, ali će događaju "prisustvovati vrlo ograničen broj odabranih fanova i gostiju." Nešto više informacija o tom dijelu priče trebalo bi biti poznato u nadolazećim tjednima, a iz Trillera tvrde da će sve biti organizirano u sladu s COVID-19 mjerama.

Linker
19. travanj 2024 06:16