Ostalo

Brat Leona Edwardsa uskoro se bori protiv Gegarda Mousasija: ‘Tehnički sam puno bolji borac‘

Fabian Edwards

 Instagram (fabian Edwards)
30-godišnji Fabian Edwards pobjedom bi izborio napad na titulu u Bellatoru

Interesantan Bellatorov event čeka nas 12. svibnja (peti mjesec). Bellator 296 naziv je eventa koji će se održati u Parizu, a predvodit će ga dvojica sjajnih boraca srednje kategorije.

Gegard Mousasi (49-8-2, 8-2 Bellator) kao bivši prvak kategorije borit će se protiv Fabiana Edwardsa (11-2-0, 6-2 Bellator), opasnog Britanca kojeg mnogi zasad ipak znaju prvenstveno kao brata Leona Edwardsa. Fabian je međutim i jako dobar borac, trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede i zauzima drugo mjesto u poretku izazivača srednje kategorije.

Pobjednik ovog meča postat će sljedećim izazivačem za titulu koja je od prošle godine u vlasništvu Johnnyja Eblena. Sjajni američki borac titulu je preoteo upravo Gegardu Mousasiju i Gegard će se protiv Edwardsa pokušati vratiti pobjedama. Mousasi je u intervjuu za ‘‘Middle Easy‘‘ istaknuo kako Edwardsove glavne slabosti vidi u parteru i planira ih iskoristiti. Fabianu Edwardsu nisu dobro sjeli ti komentari i imao je svoje viđenje nadolazećeg meča.

‘‘Prije svega, ovo me navodi na misao da on moje udaračke vještine smatra boljim od svojih. Svjestan je da čišće udaram, a tek mu preostaje vidjeti. Nakon borbe ću ga pitati: ‘Kakav je bio osjećaj? Jesi li impresioniran?‘. Pitat ću ga sva ta pitanja i radujem se njegovim odgovorima. Nadmudrit ću ga, nadjačat ću ga u stojci i u parteru. Borba će završiti podizanjem moje ruke.‘‘ rekao je Edwards za MMA Junkie, a potom je dao osvrt na Gegardove vještine.

‘‘Mislim da on stojku radi na punim stopalima. Ja govorim ono što vidim, a vjerujem da sam jednostavno bolji od njega. Njegove udaračke vještine su obične, osnovne. Vrlo je običan i traljav. Puno stvari krivo radi, tehnički krivo, ali uspijeva doći do pobjede. Svaka mu čast na tome, ali uspoređujemo li tehničku potkovanost, daleko sam bolji od njega.‘‘, zaključio je Edwards.

Radi se o vrlo optimističnim izjavama 30-godišnjeg britanskog borca, a sve će to moći dokazati u petom mjesecu. Edwards je u posljednja dva nastupa porazio kvalitetne borce kao što su Charlie Ward i Lyoto Machida, ali Gegard Mousasi dodatni je iskorak i prilika za najveću pobjedu u karijeri. Hoće li taj iskorak i napraviti, saznat ćemo kroz nešto više od tri tjedna.

Linker
24. travanj 2024 19:42