Ostalo

Gegard Mousasi nije uspio slaviti protiv Edwardsa, treba vidjeti hoće li nastaviti svoju karijeru

Gegard Mousasi i Fabian Edwards

 JOSE PRESTES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Jose Prestes/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Po prvi puta u karijeri Mousasi je upisao dva poraza u nizu

Ako ne zbog nekog drugog razloga, željno smo iščekivali Bellator 296 u Parizu zbog glavne borbe večeri i nastupa legende Gegarda Mousasija. Ipak, mnogi su nakon njegove borbe ostali pomalo razočarani jer je trijumf jednoglasnom sudačkom odlukom upisao njegov protivnik, Fabian Edwards.

Nakon "main eventa", objavljeno je da je Edwards sada sljedeći izazivač za Bellatorov naslov u srednjoj kategoriji kojeg drži prvak Johnny Eblen te će se boriti 23. rujna (deveti mjesec) u Dublinu. Eblen je došao u kavez te su njih dvojica su imali žestoko sučeljavanje koje je prisilio osiguranje da uskoči i razdvoji ih.

Borba između Edwardsa (12-2, 8-2 Bellator) i Mousasija (49-9-2, 7-3 Bellator) počela je natjecateljski, ali je postala jednostrana kako je vrijeme odmicalo.

I Mousasi i Edwards bili su vrlo nesigurni u prvih 10 minuta. Činilo se da je Edwards bio aktivniji te je uspio dobiti puno više kontrole nad protivnikom.

Treća runda bila je puno lakša za bodovanje. Edwards je pronašao svoju željenu distancu i činilo se da povezuje više čistih udaraca od Mousasija, a usto su bili i dosta jači te su uzdrmali izazivača.

Edwards je isti zamah prenio u četvrtu rundu. Slično kao i njegov brat, UFC prvak Leon Edwards, Edwards je razdvajao Mousasija snažnim, preciznim pojedinačnim udarcima. Mousasi je dobio rušenje i kratku kontrolu, ali uglavnom ga je pogodio Edwards koji je također upisao rušenje na kraju runde.

Posljednja runda bila je najbolja za Edwardsa koji je upisao rušenje tijekom nje te do kraja kontrolirao Mousasija i upisao čistu pobjedu. S ovom pobjedom došao je do trećeg trijumfa u nizu, dok je Mousasi po prvi put u karijeri izgubio dvaput zaredom te nas sada sve zanima hoće li nastaviti svoju karijeru.

Linker
19. travanj 2024 10:24