Ostalo

Gegard Mousasi uskoro se povlači iz sporta? ‘Vjerojatno ću odraditi još dva meča‘

Gegard Mousasi

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
37-godišnji Gegard Mousasi sprema se okončati svoju veliku karijeru

Vrlo zanimljiv Bellatorov event čeka nas u petak navečer. Bellator 296 naziv je priredbe koja će se održati u Parizu, a predvodit će ju jedno od najpoznatijih Bellatorovih imena. Gegard Mousasi (49-8-2) odradit će svoj 60. profesionalni nastup, a protivnik će mu biti Fabian Edwards (11-2-0), borac koji je zasad najviše poznat po činjenici da je brat Leona Edwardsa.

Mousasi i Edwards zapravo nastupaju u svojevrsnom ‘‘title eliminatoru‘‘, a pobjednik te borbe dobit će priliku boriti se za titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Pojas drži Johnny Eblen, neporaženi američki borac koji je sredinom prošle godine porazio Mousasija i svrgnuo ga s trona Bellatorove srednje kategorije. Mousasi mu planira uzvratiti, a to bi mogao biti posljednji Gegardov meč u karijeri.

‘‘Nakon ove borbe (protiv Edwardsa), vjerojatno ću odraditi još taj meč za titulu. To je jedina borba koja ima smisla i to je moj cilj; pobijediti Fabiana (Edwardsa), a zatim se još jednom boriti za pojas, jer to će vjerojatno biti moja posljednja šansa za osvojiti pojas.‘‘, započeo je Gegard, a u nastavku je potvrdio da će to biti vjerojatno njegova dva posljednja meča u karijeri.

‘‘Vjerojatno se radi o moje dvije posljednje borbe, da vam bude iskren. Ali nikada neću nešto takvo sa sigurnošću reći, sve dok se ta borba ne dogodi.‘‘, poručio je Mousasi za MMA Junkie.

Naravno, Mousasi prije svega mora poraziti mlađeg i ‘‘gladnijeg‘‘ Fabiana Edwardsa. 30-godišnji Britanac u nizu je od dvije uzastopne pobjede, a jednu od te dvije pobjede upisao je nad Lyotom Machidom. Sutra će imati priliku poraziti još jednu legendu, ali Mousasi dolazi silno motiviran u nadi da će još jednom napasti pojas. Johnny Eblen podosta je uvjerljivo porazio Gegarda i u tom trenutku je priredio iznenađenje. Ispostavilo se da je Eblen ipak prvoklasni borac čije će elitne hrvačke vještine predstavljati problem svakom njegovom protivniku, ali Mousasi očito vjeruje da mu može ravnopravno parirati.

‘‘Mislim da je došao bolje pripremljen u prvi meč i bio je ‘gladniji‘. Moj trening kamp nije bio tako dobar, a imao sam i teško skidanje kilaže. On je ozbiljnije shvatio posao. Nema izlika, bio je jednostavno bolji te večeri i to je najveći problem zbog kojeg sam tada izgubio.‘‘, rekao je Mousasi.

Kako će proći u revanšu, teško je prognozirati, jer prije svega taj revanš mora izgubiti. Fabian Edwards neće olako prepustiti Mousasiju mjesto sljedećeg izazivača.

Linker
23. travanj 2024 20:29