Ostalo

Čovjek koji je nokautirao Rooneyja zainteresiran za boksački meč s njim: ‘Naravno, rasprodali bismo arenu!‘

Phil Bardsley i Wayne Rooney

 Screenshot/YouTube
Pojavio se idealan protivnik za potencijalni boksački debi legendarnog napadača Engleske i Manchester Uniteda

Sredinom tjedna javnim je prostorom odjeknula vijest o tome kako je legendarni napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda, Wayne Rooney, u pregovorima s Misfits Boxing organizacijom oko sudjelovanja u boksačkom meču. Iako je 38-godišnjak naknadno izjavio kako je trenutno primarno fokusiran na pronalazak novog trenerskog angažmana (nakon što je dobio otkaz u Birminghamu), njegova boksačka priča ipak je dobila (medijski) nastavak - u vidu potencijalnog protivnika - Phila Bardsleyja.

Bardsley je, naime, također umirovljeni nogometaš (desni bočni) koji je tijekom svoje karijere nastupao za brojne klubove kao što su Manchester United, Burnley, Glasgow Rangers, Aston Villa, Stoke City i Sunderland, a nosio je dres škotske nacionalne selekcije. Ono što povezuje Bardsleyja i Rooneyja jest dugogodišnje prijateljstvo još iz dana dok su dijelili svlačionicu na Old Traffordu, a u kontekstu ove priče, posebno se ističe događaj iz veljače 2015. godine.

Tada se u Rooneyjevoj vili u Cheshireu održavalo klasično muško druženje tijekom kojeg se, pod utjecajem alkohola, rodila ideja kako bi kapetan "crvenih vragova" i kapetan Stoke Cityja, mogli odraditi boksački sparing. Bardsley i Rooney navukli su rukavice i krenuli sparirati, a kako to nerijetko biva u takvim situacijama, prvotna zezancija prerasla je u ozbiljan sparing u kojem su oba aktera krenula bacati sve snažnije udarce, a na koncu je deblji kraj izvukao - domaćin. Bardsley je, naime, u jednom trenutku pogodio precizan prednji lijevi direkt kojim je nokautirao Rooneyja, a cijela situacija zabilježena je kamerom i snimku su uskoro imali svi britanski mediji.

Devet godina kasnije, taj je "sparing" ponovno došao u prvi plan budući da isti ti mediji sada Bardsleyja vide kao idealnog Rooneyevog suparnika za ring, odnosno smatraju da bi ekshibicijski boksački meč dvojice bivših nogometaša mogao poslužiti kao optimalna prilika za njihov "revanš".

"Bili smo vani, gledali utakmice, i popili, vjerojatno više nego što smo trebali, ali dečki će uvijek biti dečki... Bila je nedjelja poslijepodne, završili smo u Wayneovoj kući i malo smo se zanijeli. Krenuli smo sparirati, jedna stvar je vodila drugoj i već u sljedećoj minuti je bilo krvi po kuhinji. Snimka se slala okolo, što je bilo pomalo nezgodno s obzirom na to da je on bio kapetan Uniteda, a ja Stokea. Popili smo nekoliko pića, a da budem iskren, moj je prednji direkt bio poprilično precizan", prisjetio se Bardsley čuvenog "sparinga" u jučerašnjem razgovoru za The Sun, pa iskazao interes da ponovno ukrsti rukavice s Rooneyjem, ali ovog puta u ringu:

"Naravno, ušao bih s njim u ring, za donaciju humanitarnoj organizaciji po našem izboru. Bilo bi to zabavno, zašto ne? Siguran sam da bismo rasprodali arenu".

Budući da je danas moguće organizirati apsolutno svaki ekshibicijski boksački meč, ako u njemu leži dovoljno komercijalnog potencijala, ne bismo se iznenadili da Bardsley i Rooney u skoroj budućnosti doista "zaplešu" među konopcima.

Linker
03. svibanj 2024 07:35