Ostalo

KSW 96: Damian Janikowski nije uspio iskoristiti priliku i postati prvakom srednje kategorije, Pawlak ostao na tronu

Damian Janikowski vs. Pawel Pawlak

 Instagram (damian Janikowski)
KSW je imao i boljih priredbi, no svakako vrijedi spomenuti meč za titulu u srednjoj kategoriji koji je i predvodio ovu priredbu

Večerašnji KSW 96 od samog početka bio je u problemima. Priredba ni u samom startu nije nudila niša spektakularno, a još nekoliko otkazanih mečeva zadalo je nove udarce eventu koji se večeras održavao u poljskom Lodzu.

Kako god, na priredbi smo ipak mogli vidjeti ponešto dobrih mečeva, a u glavnoj borbi večeri gledali smo jedan revanš – ovoga puta za titulu u srednjoj kategoriji. Prvak Pawel Pawlak svoj je pojas branio protiv Damiana Janikowskog, a borci su se nakon gotovo tri godine susreli po drugi put.

U prvom meču slavio je Pawlak jednoglasnom odlukom sudaca, no tri odlične pobjede Janikowski je zaredao u posljednja tri meča te na taj način zaslužio svoju priliku da postane KSW-ovim prvakom u srednjoj kategoriji.

Krenuli su borci razmjenjivati ‘‘low kickove‘‘ u ranom stadiju borbe. Janikowski nije jurio naprijed, a čak nije ni prijetio svojim elitnim hrvanjem. Prvak također nije puno radio, čekao je Janikowskog da krene, a glavno oružje bili su mu udarci nogama te ‘‘oblique kickovi‘‘. Cijelu prvu rundu proveli su na nogama, a pokušaja rušenja nije ni bilo.

Janikowski je u drugoj rundi ubacio u brzinu više, a njegovi udarci postajali su sve precizniji i sve snažniji. Prvak je pak radio ‘‘kickovima‘‘, borio se sa žice, a Janikowski je odlično održavao takav pritisak. Pawlak je krajem druge runde krošeom bacio Janikowskog u nokdaun, ali premalo vremena bilo je za nešto ozbiljnije.

Prvak je nastavio raditi ‘‘kickovima‘‘, a počeo je imati više uspjeha i ručnim tehnikama. Pritiskao je Janikowski, no bolje i čišće udarce ipak je pogađao prvak. Janikowski je u trećoj rundi po prvi puta pokušao rušenje, no bezuspješno. Tražio je akciju Janikowski cijelo vrijeme, no nikako nije uspijevao ozbiljnije ugroziti prvaka.

U posljednje dvije runde nismo vidjeli ništa drugačije nego u prve tri. Janikowski je pritiskao, tražio je borbu, no prvak je ipak pokazao da je bolji borac te je na kraju i slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Janikowski nije uspio iskoristiti priliku i postati KSW-ov prvak u srednjoj kategoriji, a rezultate cijele priredbe vam donosimo ispod:

KSW 96 - Rezultati

Paweł Pawlak (c) def. Damian Janikowski by jednoglasnom odlukom sudaca (50-45-, 50-44, 50-45)

Maria Silva def. Ewelina Woźniak by podijeljenom odlukom sudaca (28-29, 30-27, 29-28)
Radosław Paczuski def. Kacper Karski by TKO (leg kick), Round 3, 2:16
Adam Brysz def. Hugo Deux by TKO, Round 2, 4:11
Welisson Paiva def. Maciej Kazieczko by TKO (knee and punch), Round 3, 3:43
Dawid Śmiełowski def. Bartłomiej Kopera by jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Marek Samociuk def. Denis Górniak by TKO, Round 1, 2:09
Michał Domin def. Isai Ramos by TKO, Round 2, 1:49

Linker
02. rujan 2024 23:23