Ostalo

(VIDEO) Teškaši jednostavno udaraju drukčije: Pogledajte brutalni teškaški nokaut na eventu u Americi

Hassan Graham i Max Lombardo (desno)

 Screenshot (twitter, Cage Titans)
Fantastičan nokaut dogodio se na eventu jedne regionalne američke borilačke organizacije

Teškaši jednostavno udaraju drukčije/snažnije. Ovo je izjava koju je svaki fan borilačkih sportova čuo nebrojeno puta u svom životu, ali nebrojeno puta smo se uvjerili da je ta izjava zapravo istinita. Nokauterska snaga jedan je od glavnih razloga zbog kojeg teškaši privlače ponajviše pažnje u svim udaračkim borilačkim sportovima, a spektakularan teškaški nokaut dogodio se proteklog vikenda u Plymouthu (Massachusets, SAD).

Hassan Graham (2-1-0) i Max Lombardo (1-2-0) borili su se na Cage Titans 61 eventu, a meč je ugovoren u teškoj kategoriji. Meč je potrajao gotovo punih deset minuta, a službeno je završen sekundu prije kraja druge runde.

Dvojica teškaša našli su se uz ogradu kaveza, a Graham je bio onaj koji je vršio pritisak serijom udaraca. Lombardo se pomalo panično povlačio, ali to ga je dovelo do situacije gdje se leđima naslonio na ogradu kaveza i nije mogao izaći iz dosega svog protivnika.

Siloviti Graham nekoliko puta čisto je pogodio desnim krošeom, a Lombardo je zaspao dok je još bio na nogama. Uspio je Graham pogoditi Lombarda čak i dok je Lombardo bio u pardu, a sudac je ekspresno uskočio kako bi spasio Lombarda od teže štete.

Max Lombardo pao je licem prema dolje, što bi Ameri rekli, doživio je ‘‘faceplant‘‘. Iako se radilo o eventu regionalne američke organizacije, a ovo je bio meč dvojice relativno nepoznatih boraca s nekoliko profesionalnih nastupa iza sebe, Graham je uspio doći do viralnog nokauta koji kruži borilačkim portalima i korisničkim računima na društvenim mrežama.

Inače, isti taj Graham ranije ove godine nastupio je na PFL-ovom Challenger Series eventu i pokušao je izboriti ugovor s ponajboljom svjetskom MMA organizacijom. Abraham Bably (3-0) nokautirao ga je u prvoj rundi i Grahamu je preostalo vratiti se nastupima na priredbama manjih regionalnih promocija.

Linker
30. travanj 2024 04:48