UFC

Andrei Arlovski još uvijek nije ‘završena priča‘: ‘Pitbull‘ je ugovorio svoj 41. nastup u UFC-u

Andrei Arlovski

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
44-godišnji Bjelorus još od 1999. godine profesionalno nastupa u MMA-u

Iako će u drugom mjesecu sljedeće godine proslaviti 45. rođendan, Andrei ‘‘Pitbull‘‘ Arlovski još uvijek ne planira stati sa svojom borilačkom karijerom. Legendarni bjeloruski teškaš ugovorio je novi nastup, svoj 41. pod okriljem UFC-a.

Uvijek pouzdani Marcel Dorff podijelio je vijest o idućem nastupu Andreija Arlovskog, a ‘‘Pitbull‘‘ će u kavez 13. siječnja (prvi mjesec) sljedeće godine. Poznato je i ime protivnika, a na suprotnoj strani kaveza naći će se Waldo Cortes-Acosta (10-1, 3-1 UFC). Event će se održati u UFC-ovom Apexu.

31-godišnji Acosta testirat će svoje vještine protiv prekaljenog veterana, a brojni perspektivni teškaši ‘‘lomili su zube‘‘ proteklih godina upravo u mečevima protiv Arlovskog. Često je Arlovski ta stepenica koju nadolazeći borci moraju preći ako žele iskoračiti prema top 15, a takav test sada čeka i Cortesa-Acostu.

Borac iz Dominikanske Republike posljednji nastup odradio je krajem osmog mjeseca ove godine. Waldo je nokautirao Lukasza Brzeskog već u prvoj rundi i time se vratio na pobjedničke staze, nakon što je ranije ove godine izgubio od Marcosa Rogerija de Lime.

Prije ova dva spomenuta meča, Cortes-Acosta porazio je Jareda Vanderuu i Chasea Shermana. Waldo nema problema protiv boraca koji su pri samom dnu UFC-ove teške kategorije, ali zapeo je na prvom težem ispitu. Početkom sljedeće godine imat će priliku za popravni, ali činjenica je da Andrei Arlovski uskoro neće služiti niti kao test za ovakve borce.

‘‘Pitbull‘‘ je u nizu od dva uzastopna poraza, a gubio je od Marcosa Rogerija de Lime i ispodprosječnog teškaša poput Don‘Talea Mayesa. Kraj karijere sve je bliži, ali Arlovski očito pokušava podebljati svoje brojke. Drugi je kad su u pitanju nastupi unutar UFC-a, a ispred njega samo je Jim Miller iza kojeg su 42 nastupa. Arlovski dijeli drugo mjesto po broju pobjeda u UFC-u (23), a poziciju u poretku dijeli s Donaldom Cerroneom. Ispred njih ponovno je spomenuti Jim Miller sa 25 pobjeda. Teško će Arlovski preteći Millera, ali može se izdvojiti na drugom mjestu u poretku, barem nakratko. Naime, Charles Oliveira puše mu za vratom s 22 pobjede u UFC-ovom kavezu i sigurno će preteći Arlovskog u jednom trenutku.

Linker
20. travanj 2024 15:22