Regija

Denis Stojnić bori se već ovoga mjeseca, pred njim je prvi MMA meč nakon više od četiri godine pauze!

Denis Stojnić
 Instagram
Elite MMA Championship u srijedu je najavio povratak bosanskohercegovačkog veterana

Više od četiri godine prošle su otkako smo posljednji put u MMA borbi gledali Denisa Stojnića (13-3, 1 NC), a čini se da je sada njegovoj pauzi konačno došao kraj.

Elite MMA Championship promocija objavila je u srijedu da se bosanskohercegovački veteran u akciju vraća 31. listopada na EMC 6 priredbi.

Stojnićev protivnik u UFD dvorani u Düsseldorfu bit će Vladimir Tok (0-1), za neke poznatiji i pod prezimenom Toktasynov.

Tok, inače poznatiji kao kick-boksač, prema Sherdogovoj statistici u MMA-u je odradio samo jedan meč u kojem je tamo davne 2009. poražen od Martina Vatha (2-3), borca kratke MMA karijere koji je nekoć odmjerio snage i s jednim od najboljih UFC-ovih poluteškaša - Volkanom Oezdemirom.

Stojniću će ovo biti prvi meč od svibnja 2016. kada je tehničkim nokautom zaustavio Christiana M'Pumbua.

Bio je Denis najavljen i kao sudionik prošlogodišnje KSW-ove priredbe u Zagrebu gdje se trebao boriti s Antom Delijom, ali je nekoliko dana uoči eventa otkazao svoj nastup. Potom je Stojnić imao i dogovoren meč na KSW 53 priredbi (21. ožujka), ali je njegov susret s Michalom Woldarekom, kao i čitav taj borilački događaj, bio otkazan zbog pandemije koronavirusa.

40-godišnji Sarajlija neporažen je u posljednjih devet nastupa, odnosno otkako se poslije poraza od Stefana Struvea razišao s UFC-om.

Spomenimo i da uz ovaj teškaški okršaj EMC 6 priredba donosi i nove nastupe Stipe Brčića, Sare Luzar Smajić i Ivana Ćosića.

Linker
21. srpanj 2024 07:30