UFC

Alex Pereira je stigao! Brazilac je ‘letećim koljenom‘ spektakularno nokautirao Michailidisa

Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ponajbolji kickboksač svijeta u posljednjih nekoliko godina uspješno je debitirao u UFC-u

Velik interes privukao je Alex Pereira potpisom ugovora za UFC. Po mnogima najbolji kickboksač svijeta kroz posljednjih nekoliko godina odlučio se za tranziciju u MMA te je napustio Glory u kojem je osvajao titule u srednjoj i u poluteškoj kategoriji. Ipak, sami debi Pereire pomalo je pao u drugi plan zbog niza većih borbi koje čine UFC 268 priredbu.

Pereira je dobio mjesto na preliminarnom dijelu priredbe, a njegov protivnik Andreas Michailidis (13-5-0, 1-2 UFC) dobio je priliku zaustaviti ‘‘hype‘‘ prije nego zapravo i započne. Međutim, Alex Pereira nokautirao je grčkog MMA borca nakon 18 sekundi druge runde.

Dobro je Michailids otvorio meč. Nakon samo minutu borbe, Grk je došao do rušenja. Pereira se ekspresno vratio na noge, no Michailids je nastavio hrvati i došao je na leđa Pereire. Ipak, Andreas Michailidis nije uspijevao u potpunosti srušiti Pereiru iz te pozicije te su dobar dio runde proveli u klinču uz ogradu kaveza. Sudac Dan Miragliotta razdvojio je borce nešto više od minutu prije kraja runde, uz veliko odobravanje publike u Madison Square Gardenu. Međutim, Michailidis istog trenutka ponovno odvodi borbu u klinč i borci tako i završavaju prvu rundu.

Pereira je shvatio da ne može dopustiti Grku da ga tako kontrolira i odlučio je završiti posao tokom druge runde. Sjajnim ‘‘letećim koljenom‘‘ pogodio je Michailidisa, a iako dodatni udarci nisu bili niti potrebni, Dan Miragliotta pomalo je oklijevao s prekidom te je Alex uputio još dva udarca.

Pereira će ovakvim nokautom sigurno privući još više pažnje jer Brazilac je u potpunosti iskoristio priliku za debi u Madison Square Gardenu.

Snimku nokauta možete pogledati OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 11:04