UFC

Alexander Volkanovski izrazio želju da se bori za BMF pojas, vidi ga kao priliku da postane trostruki prvak

Alexander Volkanovski 

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Protiv Makhacheva nije uspio doći do titule u lakoj kategoriji, a sada ga na UFC 290 čeka Yair Rodriguez gdje će braniti svoju matičnu, onu u perolakoj

Iako BMF titula po mnogima nema nikakav značaj, borci su se i dalje voljni boriti za nju. Gaethje je objasnio da vlasnik te titule bude plaćen kao ‘‘pravi‘‘ prvak, odnosno dobiva PPV bodove koji mu povećavaju zaradu za nastup. Nije čudno da je zbog toga taj pojas još u igri, a vjerojatno će još dugo i biti.

Borci također često kažu da je ta titula glupost, no prvak perolake kategorije se ne slaže u potpunosti s tim. Alexander Volkanovski je rekao kako bi bilo voljan boriti se za BMF pojas, te da mu to ne bi bio problem:

‘‘Na kraju dana, borim se sa svima, svugdje i bilo kad. Tko postavlja pravila za to? Jesu li to tipovi koji se konstantno bore ozlijeđeni, jesmo li to Adesanya i ja? To je nešto što bih želio učiniti. Možda da osvojim i BMF pojas, a onda kad se ponovno budem borio protiv Islama dobijem i treći pojas‘‘, rekao je Volkanovski na Adesanyinom YouTube kanalu.

‘‘Sviđa mi se to, pojas u perolakoj, BMF pojas, te pojas u lakoj. Što se tiče borbe za BMF pojas, naginjem lagano ka Poirieru. On je pobijedio posljednji puta kada su se borili, ali isto tako ne možete reći da ga Justin Gaethje ne može s nečim uhvatiti‘‘, dodao je.

‘‘Pravi‘‘ pojasevi i titule su nešto u čemu svi želimo gledati Volkanovskog. Protiv Makhacheva nije uspio doći do titule u lakoj kategoriji, a sada ga na UFC 290 čeka Yair Rodriguez gdje će braniti svoju matičnu, onu u perolakoj kategoriji.

Linker
17. svibanj 2024 12:32