UFC

Aljamain Sterling o Petru Yanu: ‘On je govno od osobe i ima privilegiju Dane Whitea‘

Aljamain Sterling
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Tenzije između ‘‘Funk Mastera‘‘ i ruskog borca izuzetno su visoke nekoliko mjeseci prije revanša

U ožujku ove godine na UFC 259 priredbi dobili smo novog prvaka bantam kategorije. Aljamain Sterling (20-3, 12-3 UFC) osvojio je pojas nakon diskvalifikacije Petra Yana (15-2, 7-1 UFC). Ruski borac nedozvoljenim udarcem koljenom u glavu pogodio je Sterlinga koji nije mogao nastaviti borbu. Puno se repova povlačilo nakon te borbe, a borci bi tokom jeseni trebali odraditi revanš. Aljamain Sterling se u razgovoru za medije nakon UFC 264 priredbe osvrnuo na svog rivala.

''On konstantno priča sranja i nije dobra osoba. Je**š tog tipa. Tip se ismijava beskućnicima i jednostavno nije dobra osoba. Mislim da njegov karakter dovoljno govori o njemu kao individualcu. Znam kako je biti na dnu i radio sam nevjerojatno jako da bih došao do ove pozicije na kojoj sam sada. Ne znam kako može raditi takve stvari ljudima koje ne poznaje.'', rekao je Aljo.

Inače, slučaj na koji se Sterling referira datira otprije nekoliko mjeseci kada se pojavio video na kojem Yan susreće beskućnika i naziva ga ''Aljo'' odnosno komparira ga sa Sterlingom. Spomenuti video možete pogledati OVDJE.

Sterling se osvrnuo i na prvu borbu, a posebno ga smetaju Yanovi komentari kojima ističe da je Aljamain Sterling tražio lakši izlaz iz te borbe te je glumom došao do pobjede. Aljamainu takvi komentari smetaju jer smatra kako je Yan imao izrazito lak put do borbe za titulu.

''Nikada se nije borio s nekim iz Top 5. Ja sam se borio protiv trojice iz Top 5, pobijedio ih sve, no on govori da sam ja prvak samo na papiru. Ironično je, no na kraju krajeva, mislim da se radi o blagoslovu. Osjećam se dobro, zdrav sam i jedva čekam podsjetiti svijet da moj uspjeh nije slučajnost. A što se Yana tiče, on je došao do ove prilike putem Dana White privilegije i jedva ga čekam ušutkati.''

''Privilegija Dane Whitea'' inače je izraz koji se pojavio netom prije UFC 262 priredbe u svibnju. Tada je Tony Ferguson rekao da Michael Chandler uživa takvu privilegiju. Čini se kako su Sterling i Yan već započeli s promoviranjem revanša, no nema sumnje kako se Sterlingu posrećilo u prvoj borbi, odnosno Petr Yan je napravio totalno besmislenu pogrešku. Preostaje vidjeti moželi Aljo pružiti bolji nastup nego prvi puta ili je Rus jednostavno bolji borac te će to i potvrditi u drugoj borbi.

Linker
18. travanj 2024 22:41