UFC

Alvey nije dobio otkaz iz UFC-a unatoč osam borbi bez pobjede: ‘Rekli su mi dati još jednu borbu‘

Sam Alvey

 Louis Grasse/SPP-Px/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sam Alvey izjednačio je negativan rekord B.J.-a Penna, no otkriva kako je i dalje dio UFC rostera

Nešto više od tri tjedna prošlo je od 5. veljače, datuma kojeg je Sam Alvey (33-17-1, 10-12-1 UFC) odradio borbu protiv Brendana Allena. Poražen je prekidom u drugoj rundi, s tim da je Allen prihvatio borbu nedugo prije održavanja. Alveyu je to nažalost bila osma borba u nizu bez pobjede. Sedam ih je izgubio i jedna je bila neodlučena. Osam UFC borbi bez pobjede u nizu je imao tek B.J. Penn, a tada je dobio otkaz koji je većina smatrala da je trebao puno ranije.

Smatrali su mnogi i da UFC Alveyu daje puno više prilika nego što su davali raznim borcima prije njega i bilo je za očekivati kako će nakon ovog poraza njegova UFC karijera završiti. Smatrao je to i on sam. No, došlo je preokreta. U videu koji je objavio na svojoj YouTube stranici, Smilin' Sam ispričao je kako je izgledao njegov prošlotjedni razgovor s UFC-om, nakon kojeg je saznao jako lijepe vijesti.

Ispričao je kako je dobio poruku od UFC-a u kojoj su ga tražili razgovor. Očekivao je kako će to biti razgovor u kojem ću mu otkriti kako je dobio otkaz te su se supruga i on pripremili na to. Ipak, epilog je bio drugačiji. Otkrili su mu kako je po pitanju njega održan razgovor Dane White i cijelog matchmaking tima te kako su odlučili zahvaliti mu na svemu što je dao UFC-u tako što će mu dozvoliti da svoj ugovor odradi do kraja. Na ugovoru mu je ostala još jedna borba.

"Pokušavao sam se suzdržati, nekako sam samo izustio hvala. Rekli su mi da im se javim kad budem htio odraditi tu borbu. Rekli su kako znaju da sam prošao kroz nedostatak sreće i kako mi neke sudačke odluku nisu išle na ruku. Nabrojali su borbe koje sam gubio podijeljenom odlukom", rekao je Sam, dodavši:

"UFC nam može dati otkaz kad god želi. Ugovor je tu prije svega zbog iznosa honorara i toga kako će se odvijati. Nije bitno koliko ti je borbi ostalo, mogu te otpustiti. Ali, oni su bili stvarno dobri prema meni. Podizali su mi honorare nakon svake tri borbe, iako sam gubio. Rekli su kako cijene što sam uvijek spreman uskočiti i što nikad nisam odbio borbu. Pitali su me kad sam posljednji put imao puni kamp za neku borbu pa sam im rekao da je to bilo prije šest ili sedam borbi."

Već ranije je UFC imao primjera u kojima je nagrađivao borce uvijek spremne uskočiti i spasiti stvar, a čini se da ovime daju primjer i svima ostalima kako tako nešto cijene više nego druge stvari.

Na kraju je uslijedila doza pohvale za UFC i način kako posluju te kako plaćaju borce. Alvey tu nema apsolutno ništa za prigovoriti.

Prema podacima Sports Dailyja, Alvey je od honorara u UFC karijeri zaradio gotovo jedan i pol milijun dolara, a posljednji ugovor osiguravao mu je 70 tisuća po nastupu uz toliki bonus za pobjedu, ali njih nije ostvario.

Postavlja se pitanje kakvog će protivnika Samu u posljednjoj borbi namijeniti i ima li on šanse, ovisno o nastupu, svoju UFC karijeru neočekivano produžiti za još koju borbu.

Linker
26. travanj 2024 16:13