UFC

Amanda Ribas smatra da joj se protivnica u meču za pojas muha kategorije neće promijeniti: ‘Mislim da Valentina neće pobijediti!‘

Amanda Ribas

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @AMANDAUFCRIBAS)
Ribas ima borbu za dva tjedna te bi pobjedom trebala osigurati napad na pojas

Amanda Ribas očekuje da će Alexa Grasso i dalje biti UFC-ova prvakinja u muha kategoriji u trenutku kada se bude borila za naslov. Grasso (16-3, 8-3 UFC) skinula je s trona sedmerostruku prvakinju Valentinu Shevchenko (23-4, 12-3 UFC) u velikoj pobjedi submissionom prošlog ožujka (treći mjesec) na UFC-u 285.

Očekuje se da će se par revanširati - a ako se to dogodi, Ribas (12-3 MMA, 6-2 UFC) vidi da će Grasso zadržati svoju titulu.

“Mislim da će se opet boriti Valentina protiv Alexe Grasso, a mislim da će Alexa ponovno pobijediti jer ima dobar mentalitet. Borit ću se za pojas. Ne znam kada, ali hoću. Mislim da će biti protiv Alexe.”

Ribas se susreće s Maycee Barber (12-2, 7-2 UFC) na UFC on ABC 5 24. lipnja (šesti mjesec) u Jacksonvilleu. Trenutačno rangirana u slamka i muha kategoriji, 29-godišnja Brazilka ne isključuje mogućnost povratka u slamku, ali joj se sviđa njezina putanja karijere u muhi.

"Želim se i dalje boriti u slamka kategoriji jer je to moja prirodna težinska kategorija. Ipak, dobro mi ide u muha kategoriji, a UFC mi nudi stvarno dobre borbe, pa prihvaćam. Muha, mogu odraditi borbu za dva tjedna. Mogu ju dobiti. U slamka kategoriji trebam vremena za dijetu, izgubiti koji kilogram, ali želim biti u obje divizije.”

Ribas ima velike pobjede nad Mackenzie Dern i Virnom Jandirobom u slamka kategoriji. Ona ima omjer 2-1 kao muha, s pobjedama nad Paige VanZant i nedavnom Viviane Araujo na UFC-u 285.

Linker
02. svibanj 2024 12:21