UFC

Anthony Pettis savjetovao borce: ‘Istražite tržište, žao mi je tipova kojima je životni san borba na DWCS-u‘

Anthony Pettis

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tvrdi kako postoje borci koji se odriču velikih ugovora za priliku na DWCS-u, što nikako ne smatra dobrom poslovnom odlukom

Anthony Pettis je svojevremeno bio velika zvijezda u UFC-u, ali je sredinom 2021. godine svoju sreću pronašao u PFL-u. Doduše, tamo je nastupio pet puta te je upisao samo jednu pobjedu, ali ionako je daleko od svojih najboljih dana tako da to ne treba pretjerano čuditi.

Svoja posljednja dva nastupa u UFC-u je Pettis odradio uspješno te je svladao Donalda Cerronea i Alexa Morona. Sada kada je već neko vrijeme u PFL-u i kada je iskusio što sve druge organizacije mogu ponuditi, počeo je ohrabrivati borce da se ipak odluče malo istražiti tržište:

‘‘Što se tiče menadžmenta, tužno je gledati te likove kakve odluke donose. Ja sam bio tamo i znam da ima likova koji će se odreći velikih ugovora u nadi da odu na DWCS. Vidim to s vremena na vrijeme i pomislim si ‘čovječe, pa pogledaj svoju karijeru‘. Pogledajte koliko godina imate. Pogledajte koliko vam je vremena ostalo. Zaradite nešto novca prije nego sve ode. Još uvijek je san nekih likova da dobiju borbu na Contender Seriesu. Riskiraju velike zarade zbog toga‘‘, rekao je Pettis u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Razumijem, vide mene i što je UFC napravio za moje ime. To što sam bio UFC prvak mi je ovo sve omogućilo, ali mislim da smo danas to prerasli. Vidite PFL kako dolazi, Bellator, ONE, toliko je organizacija a ljudi su zaglavili na jednom mjestu. Ne možete kontrolirati te tipove, ali možete im dati savjet pa neka za sebe donesu odluku‘‘, dodao je.

Pettis je sigurno u PFL-u dobio dobar ugovor, ali istina je i da ne bi bio toliko ime da nije bio UFC-ova zvijezda. No, savjet borcima da istraže tržište je svakako na mjestu.

Linker
27. travanj 2024 05:42