UFC

Ariel Helwani otkrio tri protivnika koja je White nudio Leonu Edwardsu; Belal Muhammad opet trpi nepravdu?

Leon Edwards

 Jacob King/PA Images/Profimedia
Prvaku UFC-ove velter kategorije ponuđeni su borci koji nisu spremni nastupiti na UFC 300 eventu

‘‘Leonu Edwardsu smo nudili tri protivnika tokom cijelog ovog perioda. Leon nije rekao ‘ne‘ niti jednom od njih. Lik je apsolutni ubojica. Imali smo tri protivnika koje smo bacili na njega za UFC 300, svima je rekao ‘da‘. Htio se boriti protiv bilo koga. Dečko je apsolutna legenda. Hvala ti Leone, veliko poštovanje.‘‘, rekao je Dana White na konferenciji za medije nakon UFC 298 eventa.

Dakle, UFC-ov predsjednik htio je gledati Leona Edwardsa na UFC 300 eventu, ali nisu uspjeli pronaći adekvatnog protivnika za prvaka velter kategorije.

Nakon što je White naveo kako su tri imena bila u igri, fanovi su krenuli u nagađanje. Nekoliko imena spominjalo se u velikoj većini nagađanja, a prva konkretnija informacija došla je od ‘‘Schmoa‘‘. Poznati MMA reporter otkrio je kako Belal Muhammad nije bio jedan od boraca koji su ponuđeni Edwardsu.

Veliko iznenađenje, jer Belal Muhammad borac je koji trenutno najviše zaslužuje napad na pojas u velter kategoriji. Možda je ‘‘dosadan‘‘, možda nije zvijezda, ali Belal Muhammad upisao je devet uzastopnih pobjeda. Unutar tog niza su pobjede nad brojnim zvučnim imenima poput Gilberta Burnsa, Seana Bradyja, Vicentea Luquea, Stephena Thompsona, Demiana Maie itd. Uostalom, Muhammad i Edwards imaju nezavršenog posla, jer njihov meč koji se održao u trećem mjesecu 2021. godine, okončan je ‘‘no contestom‘‘. Ubod u oko onemogućio je Belalu nastavak borbe i već početkom druge runde meč je završio bez pobjednika.

Iako je Muhammad u sjajnom nizu, a čak je spreman proći pripreme i tijekom ramazanskog posta, nije bio jedan od trojice kojoj je ponuđen ‘‘title shot‘‘ u velter kategoriji.

Ariel Helwani, najpoznatiji MMA novinar na svijetu danas je otkrio o kojim se imenima radi. Helwani je u svojoj emisiji MMA Hour iznio sva tri imena, a to su: Khamzat Chimaev, Shavkat Rakhmonov i Islam Makhachev.

Tu se nameće pitanje: Je li White uistinu htio gledati Edwardsa na UFC 300 eventu ili je htio nekog od spomenute trojke.

Naime, sva tri borca islamske su vjeroispovijesti i ramazanski post gotovo automatski ih isključuje iz ove priče. Niti jedan od njih nije spreman nastupiti na UFC 300 eventu.

Khamzat Chimaev sam je potvrdio kako se ne planira boriti na UFC 300 eventu upravo zbog spomenutog posta, a Islam Makhachev još ranije je otkrio kako se planira vratiti u šestom mjesecu ove godine. Shavkat se nije javno izjašnjavao, ali Kazahstanac je nastupio 16. prosinca (12. mjesec), a meč je odradio pod ozljedom.

Rakhmonov je tijekom trening kampa potrgao ligamente gležnja i upitno je stigne li uopće odraditi trening kamp i adekvatno se pripremiti za meč protiv Edwardsa. Ramazanski post također je čimbenik i u njegovom slučaju.

Nejasno je zašto je White preskočio Belala Muhammada ako je htio Leona Edwardsa na UFC 300 eventu, a možemo se i zapitati: što Belal Muhammad još mora učiniti kako bi dobio ‘‘title shot‘‘ koji zaslužuje?

Linker
29. travanj 2024 15:05