UFC

Arman Tsarukyan smatra da je zaslužio ‘title shot‘: ‘Porazio sam Dariusha uvjerljivije nego Oliveira‘

Islam Makhachev (lijevo) vs. Arman Tsarukyan (desno)

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Vrlo talentirani borac lake kategorije smatra da je došao red na njega kad je u pitanju napad na pojas

Najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri upisao je Arman Tsarukyan na sinoć održanoj UFC on ESPN 52 priredbi. 27-godišnji Armenac došao je do osme pobjede u svom desetom UFC nastupu, a Beneila Dariusha nokautirao je nakon samo 64 sekunde.

Tsarukyan je Dariusha pogodio desnim krošeom, a zatim je imao pokušaj udarca koljenom iz klinča. Uspio je Dariush izbjeći taj udarac koljenom, ali prilikom podizanja glave, Tsarukyan sjajno pogađa desnim direktom i šalje Dariusha ‘‘na spavanje‘‘.

Sjajna izvedba mladog Armenca i pobjeda vrijedna ulaska u top 5. Tsarukyan ovom pobjedom gotovo sigurno nije izborio napad na titulu, jer Charles Oliveira je sljedeći na redu, a Justin Gaethje također je ispred Armana kad su u pitanju idući izazivači za pojas. Tsarukyan će ipak lobirati za svoj napad na titulu, a vjeruje da je ovakvom pobjedom došao u dobru poziciju za nešto takvo.

‘‘Naravno da sam očekivao nokaut. Kad su mi dali ovaj meč, mislio sam si: ‘Moram ga nokautirati u prvoj rundi, a zatim prozvati Islama (Makhacheva)‘. Charles Oliveira je nokautirao Dariusha. Da sam pobijedio na bodove, kako bih mogao tražiti borbu za titulu? Ali ja sam nokautirao Dariusha prije nego Charles, a mene Dariush nije niti rušio kao što je rušio Charlesa. Odradio sam bolji nastup od Oliveire. Charles je već imao svoju priliku i sada je moje vrijeme.‘‘, poručio je Arman koji očito želi preskočiti i Charlesa Oliveiru u poretku izazivača.

Arman Tsarukyan definitivno je borac kojeg bi fanovi rado gledali u meču protiv Makhacheva i već sada mnogi smatraju da je Armenac zapravo najveća prijetnja sjajnom Dagestancu. Tsarukyan i Makhachev borili su se u četvrtom mjesecu 2019. godine, a bio je to ujedno i Armanov debi u UFC-u. Makhachev je slavio jednoglasnom odlukom sudaca na priredbi u Moskvi, ali Tsarukyan se pokazao više nego dostojnim protivnikom.

Kao što smo spomenuli, Arman je tada debitirao u UFC-u, a nije navršio niti 23 godine. Sada je Arman ipak zreliji i iskusniji, ali napredovao je i Makhachev. Njihov revanš na pet rundi, uz puni trening kamp, bio bi prava poslastica. Ipak, Tsarukyan će morati pričekati, a vjerojatno upisati i još jednu pobjedu.

Linker
03. svibanj 2024 15:41