UFC

Artem Lobov: ‘Conor je bio fokusiran, no nije dovoljno respektirao Dustina Poiriera‘

Artem Lobov
 Allan Zilkowsky/Zuma Press/Profimedia
Trening partner i prijatelj Conora McGregora osvrnuo se na njegov meč protiv Dustina Poiriera

Ruski MMA borac Artem Lobov poznat je kao sparing partner Conora McGregora, a Irac je dobrim dijelom zaslužan za Artemovu UFC karijeru. Ipak, ni Irac ga nije mogao spasiti otkaza 2019. godine nakon tri poraza u nizu. Artem je nakon toga nastupao u boksu bez rukavica, a zadnji nastup odradio je u studenom 2019. godine izgubivši od Jasona Knighta. Ipak, pobjeda protiv renomiranog boksača Paulieja Malignaggija vrijedna je hvale. U razgovoru za portal BJPENN.com, Lobov se osvrnuo na drugi meč McGregora i Poiriera te opisao kako calf kickovi nisu bili jedini presudan čimbenik.

''Da vam budem iskren, ne radi se o tome da Conor nije bio u potpunosti fokusiran. Jednostavno nije dovoljno respektirao Dustina. Conor je puno više razmišljao o borbi protiv Mannyja (Pacquiao) i spremao se za tu borbu jer je smatrao kako mu Manny predstavlja pravi izazov dok će Dustin poslužiti kao borba za zagrijavanje. Očito da nije bilo tako. Dustin se dobro pripremio i puno je napredovao.'', rekao je Lobov.

Određeni kritičari smatraju kako Irac treba napustiti svoju dvoranu Team SBG Ireland i dugogodišnjeg trenera Johna Kavanagha. Smatra se kako Conor stagnira i ne pokazuje nikakav napredak u odnosu na Conora otprije par godina. Artem Lobov se ne slaže.

''Samo malo, kažete da treba napustiti trenera koji ga je napravio prvakom u dvije kategorije? Taj trener pomogao mu je ostvariti nešto što nitko prije njega nije uspio. I to je trener kojeg bi on trebao napustiti? Dajte molim vas. Conor možda nije uvijek bio posvećen te nije trenirao onako kako bi trebao. Znamo u čemu je problem, no to nema nikakve veze s trenerima. Sada je ponovno posvećen, trenira cijelo vrijeme i s pravim je ljudima.'', stao je u obranu Johna Kavanagha ruski borac.

''The Russian Hammer'' je uvjeren u pobjedu McGregora u trećem meču protiv Dustina Poiriera.

''Ako pogledamo drugu borbu, stvari su se odvijale prema očekivanjima. Jedina stvar koja je pravila razliku bili su kickovi Dustina. Ne radi se o tome da Conor nije trenirao blokiranje takvih udaraca, no takvi udarci su specifični. Kada sparirate i nosite štitnike za potkoljenice, ne osjećate te udarce. Međutim, u borbi je drukčije i ne funkcionira na takav način. Conor je sada svjestan toga i smatram da će treća borba biti jako slična prošloj, no Conor će rano zaustaviti Dustina. Mislim da će ga Conor završiti u prvoj rundi.'', optimističan je Artem Lobov.

Moglo bi se reći kako Lobov ima slično viđenje kao Khabib Nurmagomedov i Georges St-Pierre jer i oni Conorove šanse vide u prvoj rundi borbe. Može li Conor ponoviti drugu borbu protiv Natea Diaza i dokazati kako može pobjeđivati i na pet rundi ili mu je rani finiš jedina mogućnost pobjede? Preostaje za vidjeti, no u svakom slučaju, puno toga pita se i Dustina Poiriera.

Linker
24. travanj 2024 21:08