UFC

Askren se prisjetio poraza od Masvidala: ‘Ugledao sam Rockholda i tada sam znao da sam u bolnici‘

Ben Askren

 Instagram (ben Askren)
Umirovljeni ‘‘Funky‘‘ opisao je tok misli nakon povratka svijesti

Jedan od najupečatljivijih UFC-ovih trenutaka u posljednjih nekoliko godina svakako je nokaut koji se dogodio 6. srpnja (7. mjesec) 2019. godine. Jorge Masvidal tada je nokautirao Bena Askrena službeno nakon pet sekundi borbe, ali sami nokaut nastupio je još brže.

‘‘Letećim koljenom‘‘ je Masvidal poslao Askrena u ‘‘carstvo snova‘‘, a popularnost Jorgea Masvidala tada je otišla u nebo. ‘‘Gamebred‘‘ se nakon toga borio protiv Natea Diaza za izmišljeni ‘‘BMF‘‘ pojas i uspio ga je osvojiti. U tim trenucima Masvidal je bio jedan od najpopularnijih UFC-ovih boraca, a uslijedila su dva meča za titulu. Kamaru Usman porazio ga je u oba, a uslijedio je i poraz od Colbyja Covingtona.

Jorge više nije tako popularan kao kroz proteklih nekoliko godina, a osoba preko koje je započeo njegov rast popularnosti uskoro izdaje knjigu. Naime, 25. listopada (10. mjesec) Ben Askren objavit će svoju knjigu naziva ‘‘Funky: My Defiant Path Through The Wild World Of Combat Sports‘‘ (Funky: Moj prkosni put kroz divlji svijet borilačkih sportova). Ususret tome, Askren je gostovao kod Helwanija u MMA Houru te se dotaknuo Masvidala.

‘‘Nema na čemu, Jorge. Ako mi nije zahvalan zbog svega, onda je on nezahvalnik. On bi mi svake godine trebao slati čestitku (zahvalnicu) za Božić i to sljedećih 20 godina. Ali ozbiljan sam, ako me ne cijeni zbog svega toga, nezahvalan je. On mi vjerojatno ne želi iskazati zahvalu i stoga goni se Jorge.‘‘, rekao je Askren, a zatim se prisjetio nokauta kojim ga je Masvidal porazio.

‘‘Prva stvar koje se sjećam, a ovo je urnebesno, sjedio sam i ugledao sam Lukea Rockholda. Rekao sam si: ‘Sranje, to je Luke Rockhold, a to znači da sam u bolnici‘. To je ono što sam pomislio jer sam znao da je ranije nokautiran od strane Jana Blachowicza. Nakon toga sam ugledao suprugu i pitao ju što se dogodilo. Ona je rekla ‘da nije dobro prošlo‘. Shvatio sam da se nisam niti oznojio, ništa me ne boli i definitivno nisam bio u teškom meču. To sam na neki način shvatio. ‘‘, pojasnio je Ben.

Inače, Askren je u UFC došao 2018. godine kao dio razmjene između UFC-a i ONE Championshipa. Demetrious Johnson otišao je u smjeru ONE-a i Azijati su u zamjenu za Askrena dobili jednog od najvećih boraca u povijesti, koji je trenutno i prvak njihove muha kategorije. Askren je s druge strane odradio tri UFC nastupa, upisao je kontroverznu pobjedu protiv Lawlera i poraze od Masvidala i Demiana Maie. Helwaniju je prokomentirao tu razmjenu.

‘‘ONE je napravio dobar posao, jer ja nisam planirao ništa više odraditi za njih. Rekao sam im da sam gotov i stoga su imali mene kao akviziciju koja neće ništa više raditi. Bio sam sretno umirovljen, a oni su uspjeli dobiti Demetriousa Johnsona koji je sada odradio podosta mečeva za njih. Da su iz UFC-a htjeli zadržati Demetriousa, to bi i napravili. Mislim da njihov odnos jednostavno nije bio dobar. Bilo je puno gorčine između njih, on je htio otići, a oni su ga pustili i to je ispalo sjajno. Mislim da bi trebalo biti više razmjena u MMA-u. Ta jedina koja se ikad dogodila ispala je sjajno. Čak i ako uzmemo ego četiri velike organizacije (PFL, ONE, Bellator, UFC) u obzir, sigurno postoje borci koji ne žele više biti u nekoj od tih organizacija. Ako netko ima 500 boraca, a 50 ih ne želi biti tu, trebaju početi razmatrati kako ih zamijeniti. Meni se to čini razumno.‘‘, Askrenov je savjet velikim MMA organizacijama.

Dakle, sada možemo zaključiti kako je ONE ‘‘uvalio‘‘ UFC-u umirovljenog borca u zamjenu za jednog Demetriousa Johnsona. Askren tvrdi kako je ta razmjena prošla odlično, ali pitanje je kakva su očekivanja u UFC-u imali od njega. Ako su htjeli dovesti dominantnog prvaka iz druge organizacije kako bi prikazali da on neće biti konkurentan u UFC-u, onda su uspjeli, bez ikakve dileme. Međutim, ukoliko su se nadali da će Askren nekoliko godina nastupati i biti jedna od glavnih zvijezda velter kategorije, tu su se teško razočarali.

Kompletno Askrenovo gostovanje u MMA Houru možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 13:38