UFC

Ben Askren gotovo nikome ne preporučuje MMA karijeru: ‘Bit ćete na razini sirotinje‘

Helen Yee i Ben Askren

 Screenshot (youtube, Helen Yee Sports)
Umirovljeni hrvač i MMA borac smatra kako je jako teško dogurati do nečeg značajnijeg u MMA-u

Borilački sportovi, konkretnije boks, kickboks i MMA zasigurno pripadaju među najopasnije sportove na svijetu, a s time se slaže i Ben Askren.

Umirovljeni hrvač i MMA borac iza sebe ima 22 profesionalna MMA nastupa (19-2, 1 NC), a prvakom je bio u ponajjačim svjetskim MMA organizacijama poput ONE Championshipa i Bellatora. Askren je 2019. godine odradio svoj posljednji MMA nastup, a nakon dva uzastopna poraza povukao se iz MMA-a. Prošle godine odradio je svoj prvi i vjerojatno posljednji boksački nastup, a Jake Paul nokautirao ga je u prvoj rundi borbe.

‘‘Funky‘‘ je gostujući na MMA Junkie Radiju istaknuo kako nikome ne bi preporučio da odabere MMA kao svoju karijeru i usmjerenje.

‘‘Obično lobiram protiv MMA-a, jer je to poprilično usr**a karijera. Ovo je nešto što govorim mnogim borcima. Doći do UFC-a nije lako, zar ne? Ali prije toga ćete morati odraditi hrpu amaterskih mečeva, a zatim podosta mečeva na nižoj profesionalnoj razini. Netko vas mora primijetiti, ne smijete se teško ozlijediti i sve te stvari moraju vam se poklopiti. Tada dospijete u UFC, dobijete osnovni ugovor, a ukoliko ostvarite tri pobjede u vašoj prvoj godini unutar UFC-a, zaradit ćete oko 80 tisuća dolara. Okej, to je u redu. Ali samo malo, niste platili menadžera, niste platili trenera, vaše poreze. Ostanete na 30 do 40 tisuća dolara. To je na razini sirotinje. I to je sve pod uvjetom da pobijedite sva tri vaša meča i sve dobro prođe. MMA karijera nije sjajna karijera, uistinu nije.‘‘, pojasnio je Ben.

Askren je dodao kako je samo dvojici hrvača zapravo predložio da se okušaju u MMA-u. Jedan je Corey Anderson, trenutno ponajbolji poluteškaš svijeta, a drugi je Jordan Newman, talentirani Bellatorov borac srednje kategorije iza kojeg su četiri pobjede u jednako toliko nastupa.

Linker
25. travanj 2024 11:06