UFC

Aspinall o meču s Pavlovičem: ‘Zvali su me usred noći, ovo je najopasnija situacija u kojoj se možete naći‘

Tom Aspinall

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Britanski teškaš povukao je usporedbu sa situacijom u kojoj se njegov sunarodnjak Bisping našao 2016. godine

Vijesti koje su obilježile proteklih 12 sati u pogledu UFC-ove teške kategorije jesu otkazivanje borbe Stipe Miočića i Jona Jonesa, odnosno ubacivanje okršaja za privremeni pojas između Sergeja Pavloviča i Toma Aspinalla na "fight card" predstojeće UFC 295 priredbi. Kraljevska divizija od 12. će studenog, dakle, imati novog privremenog prvaka, a o razvoju događaja sada je govorio i sam Aspinall koji je u ranim jutarnjim satima primio poziv od čelnika UFC-a s ponudom da na "short notice" uskoči u oktogon u Madison Square Gardenu s trenutno najmoćnijim nokauterom u kategoriji.

"Primio sam telefonski poziv usred noći. Rekli su mi: ‘Oprosti, bit ćemo brzi. Samo se naspavaj‘. Pitao sam se kako bih, dovraga, trebao spavati nakon što su mi upravo rekli da se borim za naslov prvaka u teškoj kategoriji? Ne mogu se vratiti na spavanje", otkrio je britanski teškaš u razgovoru za The MacLife, pa govorio o svom sljedećem protivniku:

"Da budem iskren, mislim da je Pavlovich najopasniji tip u UFC-u. Ovo je je***o najopasnija situacija u kojoj se možete naći; boriti se s najopasnijim tipom u UFC-u uz rok od dva tjedna. Ali spreman sam sve staviti na kocu, ovo je moj apsolutni san".

Povukao je Aspinall paralelu i sa situacijom u kojoj se njegov sunarodnjak Michael Bisping našao sredinom 2016. godine, kada je, nakon ozljede Chrisa Weidmana, 17 dana prije borbe prihvatio revanš s Lukeom Rockholdom (UFC 199 priredba), da bi na koncu pobijedio brutalnim nokautom u prvoj rundi i okrunio se pojasom srednje kategorije kao prvi britanski UFC prvak.

"Bisping je prihvatio borbu dva tjedna unaprijed i pobijedio Rockholda, pa zašto ja to ne bih mogao?", istaknuo je Aspinall pa zaključio kako u Madison Square Garden neće doći "s kauča" budući da je u redovnom treningu:

"Ja sam posvećen tip, ionako sam u dvorani. Volio bih da imam više od dva tjedna, ali bit ću spreman i dolazim pobijediti. Nema izgovora, ne dolazim se opravdavati ili nešto slično. Narativ ove borbe neće biti da sam borbu prihvatio dva tjedan unaprijed, ne, ja je***o dolazim pobijediti".

Linker
20. svibanj 2024 13:51